Selçuklu Sanat Akademisi Konya’ya değer katıyor

Şehrin sanat ve kültür hayatına farklı bir boyut getiren Selçuklu Sanat Akademisi’nde sahne sanatları ve müzik eğitimi alanında önemli ilerlemeler kaydediliyor. Sanat Akademisi’yle yeni ufuklar kazanan öğrenciler, merkeze büyük ilgi gösteriyor.
Selçuklu Sanat Akademisi Konya’ya değer katıyor

Eğitim alanında birçok yatırıma imza atan Selçuklu Belediyesi, Sanat Akademisi ile birlikte eğitim yatırımlarına devam ediyor. Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi, Selçuklu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak Selçuklu Kongre Merkezinde hizmet verirken; kişisel gelişim, sahne sanatları ve müzik eğitimleri adı altında birçok fırsat sunuyor.

safa-zorlu.jpg

Sanata dair çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyleyen Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi Genel Koordinatörü Safa Zorlu, “Kurumsal ekibimiz yedi kişiden oluşuyor. Üç eğitim koordinatörümüz var. Bir öğrenci işleri sorumlumuz, bir idari işler sorumlumuz, bir de kurumsal iletişim sorumlumuz var. 2021 Haziran ayında da ilk derslerimize başladık. Yapımız üç ana başlıktan oluşuyor. İlki Sahne Sanatları. Sahne Sanatlarının altında drama, pandomim, Hacivat Karagöz Hayali ve uygulamalı tiyatro eğitimimiz var. Diğer ana başlığımız müzik. Müzik branşımızda piyano, keman, yan flüt, ud, kanun, ukulele, ses eğitimi, ritim, klarnet, ney ve gitar eğitimlerimiz var. Diğer ana başlığımız da Kişisel Gelişim. Bunun içerisinde ise diksiyon, hitabet, dublaj, sunuculuk ve spikerlik, etkili iletişim, beden dili, başarı ve motivasyon, aile içi iletişim, sinematografi ve resim branşları bulunuyor” bilgilerine yer verdi.

selcuklu-sanat-akademisi-konyaya-deger-katiyor-1.jpg

‘EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ SELÇUKLU BELEDİYESİ’

Selçuklu Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya verdiği değerden övgüyle bahseden Zorlu, “Biz ön kayıtlarımızı sistem üzerinden alıyoruz. Şuanda 450 öğrenci kontenjanımız var ve bu yaz kursunda ilk üç dakika içerisinde 7 bin kişi müracaat etti. İlgi çok büyük. Katlanarak da artıyor. Bizim en büyük avantajlarımızın bir tanesi Selçuklu Belediyesi’dir. Hem başkanımız hem de belediyemiz sanata ve eğitime hiçbir zaman yatırımlarını esirgemiyorlar. Diğer avantajımız ise Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki imkanlardan yararlanıyor olmamızdır. Cep Sinema Salonumuz, Oda Tiyatromuz, Drama Salonumuz ve 5 tane de büyük dersliğimiz var. Buranın imkanları muazzam. Ulaşımı da oldukça kolay. Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden gelen hocalarımızla eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Alanında uzman kişilerle çalışmaya gayret gösteriyoruz. Üstelik tüm bu derslerimiz ücretsiz” ifadelerini kullandı.

erva-kuren.jpg

‘HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYORUZ’

Sanatsal alanlarda önemli bir ilerleme kaydetmek istediğini dile getiren drama dersi öğrencisi Erva Küren, aldığı eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Heyecanının her zaman en üst seviyede olduğunu ifade eden Küren, “Drama derslerine geliyorum. Derste çeşitli oyunlar oynuyoruz. Hem eğleniyoruz hem de öğreniyoruz. Bu tarz etkinlikler benim çok hoşuma gidiyor. Burayı çok güzel buluyorum. Hatta buraya gelirken çok heyecanlanıyorum. Tüm arkadaşlarıma da bu derslere katılmalarını öneriyorum.” dedi.

semih-akbacak.jpg

‘SANATSAL YÖNLERİ ORTAYA ÇIKARILIYOR’

İkiz kardeşiyle birlikte eğitimlere katıldığını söyleyen Semih Akbacak, “Bugün buraya geldiğim için heyecanlı ve mutluyum. İkiz kardeşimle birlikte drama derslerine katılıyoruz. Derslerde oyunlar oynuyoruz. Derler ya hani çocuklar oyun oynarken öğrenirler, bu söz gerçekten doğru. Bu fırsatlar, etkinlikler bize sunulduğu için Selçuklu Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Diğer kardeşlerime de derslere katılmalarını, burayı mutlaka görmelerini öneriyorum. Sahne korkusu yaşamalarına hiç gerek yok. Zaten burada çok güzel öğretmenlerimiz var.” ifadelerine yer verdi.

esma-solak.jpg

‘HER ÖĞRETMENİN DRAMA DERSİ ALMASI GEREKİYOR’

Selçuklu Sanat Akademisi’nde drama dersi alan öğretmen Esma Solak ise, “Normalde edebiyat öğretmeniyim. Şu anda müdür yardımcısıyım. Buraya drama dersleri için geliyorum. Bence her öğretmenin drama dersi alması gerekiyor. Çünkü öğrencilere hitap ederken kuru anlatım artık yeterli gelmiyor. Hem kendimi daha iyi ifade etmek, hem sahne duygusunu yaşamak hem de kişisel gelişim açısından da kendime bir şeyler katmak için buradayım. Dersleri çok verimli buluyorum. Çünkü alanında uzman olan hocalardan ders alıyoruz. Her geldiğimizde kendimize bir şeyler katmış oluyoruz. Derslerde, herkesin korktuğu tek başına sahneye çıkma korkusunu yenmeye çalışıyoruz. Nefesimizi kontrol etmeyi, hazırlıksız konuşmayı öğreniyoruz. Ve bizi bu derslerle buluşturduğu için öncelikle Ahmet Pekyatırmacı Başkanıma teşekkür ediyorum. Çünkü bunlar gerçekten önemli kurslar. Her yerde belki ulaşılabilir ama eğitim veren hocaların bu kadar donanımlı olması, kişi sayısının az olması ve gerçek sahne performansını deneyebilmemiz çok güzel bir şey. Bu anlamda Selçuklu Belediyesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

elif-yesir-001.jpg

‘SANAT AKADEMSİ BÜYÜK BİR KAZANÇ’

Aldıkları derslerin kendileri için büyük bir kazanç olduğunun altını çizen Elif Yesir, “Müzik öğretmeniyim. Drama derslerine katılıyorum. Derslerde kendimizi, duygularımızı ifade etmeye çalışıyoruz. Sahne eğitimi alıyoruz. Derslerimiz çok verimli buluyorum ve çok verimli geçiyor. Sahne fobimi yenmeye başladım. Kendimi oldukça geliştiriyorum. Tüm herkese buraya gelmeleri önerisinde bulunuyorum. Burası büyük bir kazanç. Alanında uzman kişilerle çalışıyoruz ve ücretsiz faydalanabiliyoruz. Selçuklu Belediyesi’ne minnettarız. Çünkü bu eğitimleri normalde çok büyük bütçeyle alıyor insanlar. Güzel bir imkan sağlanmış.” ifadelerine yer verdi.

tulay-ozler.jpg

‘HAYATIMIZA YENİ BİR PARANTEZ AÇTIK’

Aldıkları drama dersleri ile günlük hayatlarının dışında farklı bir alan oluşturduklarını söyleyen Tülay Özler, “Meram Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticisiyim. Yaklaşık 10 haftadır drama kursunda eğitim almaktayım. Bu kurs gönüllülük esasına dayanan bir kurstur. Buradaki hocalarımın, arkadaşlarımın hayata bakışları çok güzel. Ben tiyatro atmosferi görmek istiyordum her zaman. Sahneyi, dekorları, yönetimi her şeyi merak ediyordum. Bunları görmek ve yaşamak benim için çok güzel oldu. Buraya gerçekten kalben ihtiyacı olan, isteyen insanların gelmelerini öneriyorum. Biz burada resmen hayatımıza parantez açtık. Burada mutlu olduk. Ne üzüntülerimizi ne de dertlerimizi kafaya takıyoruz; sadece eğleniyoruz. Hocalarımızın bize yaklaşımı son derece saygılı, ayrıca içimizdeki çocuğu çıkaran, yargılamayan, destekleyici yaklaşımları var. Böyle insanlarla tanıştığım için çok mutluyum. Selçuklu Belediyesi’ne tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

selcuklu-sanat-akademisi-konyaya-deger-katiyor-2.jpg

selcuklu-sanat-akademisi-konyaya-deger-katiyor-3.jpg

selcuklu-sanat-akademisi-konyaya-deger-katiyor-4.jpg

Etiketler :