Selçuklu'dan Afrika'ya ‘Bir Damla Hayat’

Konya Selçuklu İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ‘Bir Damla Hayat’ sloganıyla sürdürülen Su Kuyusu Projesine destek oldu.
Selçuklu'dan Afrika'ya ‘Bir Damla Hayat’

Konya Selçuklu İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ‘Bir Damla Hayat’ sloganıyla sürdürülen Su Kuyusu Projesine destek oldu. Kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan projeye bir destek de Konya'nın Selçuklu ilçesinden geldi. Selçuklu'da ikamet eden hayırsever Mustafa Pehlivan, Türkiye Diyanet Vakfı Selçuklu Şubesine Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Afrika Benin'de açılacak su kuyuları için bağışta bulundu. Hayırsever vatandaşa teşekkür eden Selçuklu Müftüsü ve TDV Selçuklu Şubesi Başkanı Bekir Derin, bağış makbuzunu takdim etti.

‘BİR DAMLA SUYA HASRET KİŞİLERİN YARDIMINA KOŞULUYOR’

İlçe Müftüsü Derin, "Türkiye Diyanet Vakfı Türkiye'de ve dünyanın 145 ülkesinde eğitimden kültüre, sosyal ve hayri hizmetlerden uluslararası insani yardım çalışmalarına kadar farklı alanlarda gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yoksulluk ve kuraklığın etkilediği coğrafyalarda açtığı su kuyusu ve vakıf çeşmeleri ile de bir damla suya hasret insanların yardımına koşuyor. Proje kapsamında açılan kuyular, elektrik ve güneş enerjisiyle çalışıyor, elektrikli su pompaları ile çeşmelerden halkın kullanımına sunuluyor. Yaklaşık 120 metre derinliğinde açılan ana damar artezyen su kuyuları, bölgenin ortalama 20 ile 30 yıl arası temiz içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip." dedi.