Selçuklu'nun gözbebeği çok farklı olacak! Düzenlemeler başladı

Konya'nın Sille Mahallesi'ne kazandırılacak olan Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi projesinin temeli, düzenlenen programla atıldı.
Selçuklu'nun gözbebeği çok farklı olacak! Düzenlemeler başladı

Selçuklu Belediyesi tarafından Sille Mahallesine Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi projeleri kazandırılarak daha konforlu bir alan sağlanacak. Yapılacak olan yeniliklerin temel atma töreni Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

sille-cok-farkli-olacak-duzenlemeler-basladi.jpg

‘KAPSAMLI ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ,

Programın açılış konuşamlarını yapan Başkan Pekyatırmacı, “Sille, Konya'nın en eski yerleşim yeri adeta Konya'nın en değerli hazinesi. Anadolu topraklarının bize bıraktığı izleri Sille de bulmak mümkün. Sille’nin en önemli tarihi zamanlarından biri Selçuklu dönemidir. Osmanlı döneminde ilk zengin edebiyat unsurları ile zirveye ulaşan merkez olmuştur. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de önemini hala korumaktadır. Selçuklu Belediyesi olarak uzun yıllardır kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 2019 yılından bu yana Sille’de yeni bir çalışma sürecini başlatmış bulunuyoruz. Kanalda yok olan tarihi dokuların yeniden inşasi ve Sille’nin yeniden ayaklandırması adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. 35 adet konut, 9 adet sosyal ve kültürel donatı, 1 adet belediye hizmet binası, 1 adet sağlık tesisi. 1 adet trafo ve 200 araç kapasiteli kapalı otopark ve yeşil alan bulunuyor. Toplam maliyeti 250 milyon liradır.” ifadelerine yer verdi.

sille-cok-farkli-olacak-duzenlemeler-basladi-001.jpg

 Muhabir
Etiketler :