Selçuklu’yu yeni müjdeler bekliyor!

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Amatör sporların geliştirilmesi, gençlere yönelik yeni sosyal faaliyetlerin artırılması ve bu dönemde kıymetini en çok anladığımız alanlardan biri olan park ve mesire alanlarının genişletilmesi konusunda yeni çalışmalar yapıyoruz. Yakında Konya’ya iki tane müjde vereceğiz” dedi.
Selçuklu’yu yeni müjdeler bekliyor!

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ve AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Ebrar Çoban gazetemizi ziyaret etti. Başkan Pekyatırmacı, ziyarette Selçuklu için yapılacak yeni projelerden bahsetti. Spor Okulları projesinin gerçekleştirecekleri en önemli projelerden biri olacağına dikkat çeken Pekyatırmacı, “Spor Okulları faaliyetlerimize pandemiyle gelen tedbirlere uyarak bu günlerde başlamayı planlıyoruz. Hem fiziki mekanlarımızı bu doğrultuda hazırlıyoruz hem de organizasyonu pandemi sürecine uygun olarak yeniden revize ediyoruz” ifadelerini kullandı. Pekyatırmacı, parklara yeni bir anlayış getireceklerinin de altını çizdi.

selcukluyu-yeni-2.jpg

‘SİLLE TABİAT OKULU’NUN FAALİYETLERİ GENİŞLEYECEK’

Sille Tabiat Okulu’ndaki faaliyetleri artıracaklarını ifade eden Pekyatırmacı, “Geçen sene faaliyete başlayan Sille Tabiat Okulu Konya’da bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz bir projedir. Bütün çocuklarımız oraya gidip sabahtan akşama kadar belli bir program dahilinde farklı atölyelerde eğitim faaliyetlerine katılıyorlar. Çocuklarımızı okul ortamının dışında doğal ortamda da; hem eğlendiriyor hem eğitim faaliyetleri yürütüyor hem de çocuklarımızın belli kabiliyetlerini, belli yeteneklerini keşfediyoruz. Yani burada bütün atölyelerin başında uzman eğiticiler var. Oradaki yapılan faaliyetlerin neticesinde de mutlaka bir raporlama yapılıyor. Çocuklarımızın da belli sayıda oradaki atölyelerin faaliyetlere katılım programları var. İnşallah önümüzdeki süreçte Sille Tabiat Okulu’ndaki yaptığımız faaliyetleri daha da genişleteceğiz. Bununla ilgili farklı yerlerde planlamalar yapıyoruz. Netleştiği zaman inşallah bunları da ilan edeceğiz” şeklinde konuştu.

selcukluyu-yeni-1.jpg

‘ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM’

Belediye olarak önceliklerinin eğitim olduğunu kaydeden Pekyatırmacı, şöyle konuştu: “Belediye olarak temel belediyecilik hizmetlerini yürütüyoruz ama belediyecilik hizmetlerinin yanında mutlaka gençlerimize, öğrencilerimize dönük faaliyetler de yapmamız gerekiyor. Bu konuda Ahmet Keleşoğlu’nda başladttığımız sanat tasarım atölyemiz var. Orada eğitim faaliyetleri devam ediyordu ama pandemi sürecinden dolayı bir miktar ara vermek zorunda kaldık. İnşallah önümüzdeki günlerdeki atölye faaliyetlerimiz de başlayacak. Bununla birlikte yeni bir müjde daha vereceğiz. Beyhekim Mahallemizde yeni bitirdiğimiz sosyal tesisimiz var. Orada en az 10 atölyeden oluşan bir merkez açmayı da planlıyoruz. Şu anda projeleri hazırlanıyor. Netleştiği zaman inşallah onun da duyurusunu yapacağız. Orada çok farklı atölyeler oluşturacağız. Gençlerimizin, sadece akademik yönden değil,  sosyal, psikolojik ve fiziksel yönden gelişimlerine katkı sağlamamız gerekiyor. Yerel yönetimler olarak onlara yeterli fiziki ortamları hazırlamamız gerekmektedir. Bunun için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliğiyle gençlerimize bu fırsatları vermemiz gerekmektedir.”

selcukluyu-yeni-4.jpg

‘ÇOCUKLAR ÖZLEDİKLERİ FAALİYETE KAVUŞACAK’

Çocukların özledikleri spor faaliyetlerine kavuşacaklarını belirten Pekyatırmacı, “Spor Okulları, yürüttüğümüz en önemli çalışmalarından bir tanesidir. Spor Okulları faaliyetlerimize pandemiyle gelen tedbirlere uyarak bu günlerde başlamayı planlıyoruz. Hem fiziki mekanlarımızı bu doğrultuda hazırlıyoruz hem de organizasyonu pandemi sürecine uygun olarak yeniden revize ediyoruz. Önümüzdeki günlerde spor okullarıyla ilgili faaliyetlerimizi başlatacağız. Çocuklarımızın özlediği spor faaliyetlerini gerçekleştirmelerine imkan vermiş olacağız” dedi.

selcukluyu-yeni-5.jpg

“PARKLARIN KIYMETİ ANLAŞILDI”

Selçuklu’daki parklar ve yeşil alanlar hakkında da değerlendirme yapan Pekyatırmacı, “Park çalışmaları da sürekli yürüttüğümüz bir faaliyettir. Bu günlerde açık alanların değeri bir kat daha fazlalaştı. İnsanlarımız bu ortamlarda daha fazla vakit geçirmek istiyorlar. Bu nedenle nüfus yoğunluğu ve yapılaşma olarak hazır olan bölgelerimizde park çalışmalarımıza da hız vermiş durumdayız. Bu bölgelerde hem kendi ekiplerimiz çalışmaları yürütüyorlar hem de belli ihaleler kapsamında yeşil alan park çalışmalarımızı yürütüyoruz.” dedi.

selcukluyu-yeni-10.jpg

‘KONYA’DA BİR İLK’

Parklarda, oturma ve oyun alanlarının dışına çıkacaklarını ifade eden Pekyatırmacı, “Çocuklarımızın farklı şekillerde kendilerini keşfedebilecekleri ve kendilerine yeni oyun alanları oluşturabilecekleri mekanları da parklarda oluşturmak istiyoruz. Selçuklu Bisiklet ve Kaykay parkı yaptık. Bu da Konya’da bir ilk oldu. Henüz açılışını yapmadık ama gençlerimiz gece gündüz demeden parkı çok aktif bir şekilde kullanıyorlar. Özellikle akşamları ışıklandırmasıyla birlikte hem bisiklet severler hem de kaykay severler o parkta çok ciddi bir şekilde faaliyette bulunuyorlar.” ifadelerini kullandı.

selcukluyu-yeni-6.jpg

“SPORUN YANINDA PARKLARLA İLGİLİ DE MÜJDE VERECEĞİZ”

Merkezde bulunan parklara da farklı alanlar yapacaklarını dile getiren Pekyatırmacı, “Mevcut parklarımızda birtakım revizyonlar yaparak çocuklara oyun alanları oluşturmayı planlıyoruz. Tabi bununla birlikte yine mesire alanı ve etkinlik alanı olarak da kullanabileceğimiz farklı çalışmalarımız var. Bu noktada projelerimiz belli aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde yine sporla ilgili yapacağımız müjdeler gibi parkla ilgili de yeni müjdeler vereceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ

selcukluyu-yeni-11.jpg

selcukluyu-yeni-8.jpg

selcukluyu-yeni-12.jpg