- Haberler
- Teknoloji Bilim
- Selfie bağımlılığı yine can aldı!
Selfie bağımlılığı yine can aldı!
En ilginç fotoğrafları çekebilmek için hayatınızı tehlikeye atmayın. Selfie merakı canınızdan daha değerli değil!
Cep telefonları kameralara yer vermeye başladıklarından bu yana, kendi kendimizin fotoğrafını çekmekten vazgeçemiyoruz. Son yıllarda, son derece kaliteli fotoğraflar çekebilen ön kameralı akıllı telefonların peydah olmasıyla birlikte, özçekim akımına iyiden iyiye kapıldık.
Fakat, kişinin kendisine olan merakı, bazı durumlarda ölümcül derecede tehlike doğurabiliyor. Selfie tutkusu yüzünden yaşamından olan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Sylwia Rajchel de, bu tehlikeye kapılıp giden isimlerden biri.
Puente de Triana köprüsü, son uğrak yeri oldu
Polonya’da hemşirelik öğrenimi gören Rajchel, derslere bir süreliğine ara verip İspanya gezisine çıkmaya karar vermişti. İspanya’nın Puente de Triana adlı ünlü köprüsünde en güzel özçekim pozunu yakalamaya çalışırken dengesini kaybeden çiçeği burnunda öğrenci, 7 metre yüksekten düşerek, köprünün beton ayaklarına kafasını çarptı.
Yapılan tüm müdahalelere rağmen, geçirdiği kalp krizinin ardından bilinci yerine gelmeyen Sylwia Rajchel, fotoğraf çekerken bile güvenliği elden bırakmamanın şart olduğunu gösteren üzücü bir örnek olarak akıllarda yer edinecek.
Ömer Uz / TechnoLabs
Bakmadan Geçme