Senegalli Matar ile Konyalı Merve hayatını birleştirdi

Senegalli Hafız Matar Seck ile Konyalı Merve Erdem, Konya’da dünya evine girdi.
Senegalli Matar ile Konyalı Merve hayatını birleştirdi

Amerika’da doğup büyüyen 24 yaşındaki Matar Seck, Suudi Arabistan’da lise eğitimi aldı. Üniversiteyi ise Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okudu. Üniversitede tanıştığı Konya Ilgınlı Merve Erdem’le ise hayatını birleştirdi.

senegal-2.jpg

TÜRKİYE’Yİ SEVİYOR

3 yıldır Türkiye’de yaşan Seck, Türkiye’yi sevdiğini ve yaşamak istediği yerin burası olduğunu belirtti. Hayalinin dünyanın en büyük spor merkezi ve büyük bir hafızlık eğitim merkezi açmak olduğunu dile getirdi.

TÜRKÇEYİ ZOR ÖĞRENDİ

İngilizce, Fransızca, Arapça, İtalyanca ve Portekizce bildiğini söyleyen Seck, Türkçenin çok farklı bir dil olduğunu ve çok zor öğrendiğini ifade etti.

senegal-5.jpg

BABASI KÂBE İMAMI

Kâbe imamlarından el-Kebani’nin oğlu olan Seck, ailelerinde hafızlığın öncelikli olduğu ve ailenin okuduğu bölümü okumanın gelenekleri olduğundan dolayı ilahiyat bölümünü tercih ettiğini söyledi.

MALCOLM X İLE AKRABALAR

Malcolm X ile anne tarafından çok uzaktan akraba olduklarının bilgisini veren Seck, bunun gurur verici bir durum olduğunu söyledi. Çevresindekilerinin kendini Malcolm X’e benzettiğini ifade eden Seck, ırkçılığa karşı bir Müslüman kimliği ile itiraz ettiği için onun soyundan olmanın kendisini mutlu ettiğini de aktardı.

Etiketler :