Senegalli Müslümanlara Kur’an-ı Kerim hediye edildi

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin yardım faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.
Senegalli Müslümanlara Kur’an-ı Kerim hediye edildi

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merke- zi ile TDV Konya Şubesi Kadın Kolları öncülüğünde devam eden Bir Hediye Kur’an’ın da Senin Okunsun projesi kapsamında Senegal’in Kawlak ili Waka ilçesinde medrese ve okullarda okuyan öğrenci, öğretmen ve din adamlarına 700’ün üzerinde Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Açılış programına çevrim içi katı- lan Konya İl Müftü Vekili Kuddusi Uysal, “Kur’an-ı Kerim’de ‘Müminler ancak kardeştirler’ buyruluyor. Kardeşliğimizin gereği bizde bu ayetten ilham alarak bu güzel ve anlamlı projeye öncülük etmeye gayret gösterdik. Emeği olan katkı sağlayan bütün kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi yurt içi, yurt dışı tefsir hadis öğrencileri ve İl Müftülüğü Uzman Vaizi Ümmü Taş’ın önderliğinde gerçekleşen programa katılan misafirlere 3 kurban kesilerek yemek ikram edildi. Senegalliler de Türkiye’ye, Diyanet İşleri Başkanlığına, Konya İl Müftülü- ğüne ve Konyalı hayırseverlere teşekkür ettiler.

Etiketler :