Serena Williams Avustralya Açık'ta 4. turda
Sezonun ilk 'grand slam' tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Serena Williams, 31 numaralı seribaşı Daniela Hantuchova'yı 6-3'lük iki setle 2-0 yenerek 4. tur vizesini aldı.
Rod Laver Arena’da oynanan günün ilk 3. tur mücadelesinde, 2003, 2005, 2007, 2009, 2010 şampiyonu ABD'li Serena Williams ile "grand slam"lerdeki en iyi derecesini 2008'de burada yarı finale çıkarak yapan Slovak Hantuchova karşılaştı.
Williams, 2002 yılından bu yana 8 kez karşılaştığı ve sadece 2006 yılında Avustralya Açık’ta 2-1 yenildiği rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyarak, 1 saat 20 dakika süren maçı, 6-3'lük iki setle kazandı ve yoluna devam etti.
Williams, 4. turda, Avustralyalı Samantha Stosur ve Sırp Ana Ivanovic arasında oynanacak maçın galibiyle oynayacak.
Tek kadınlardaki bir diğer 3. tur karşılaşmasında, 4 numaralı seribaşı Çinli Li Na, Hisense Arena’da 26 numaralı seri başı Çek Lucie Safarova ile karşı karşıya geldi.
Safarova, çok sayıda basit hata yapan Li Na karşısında ilk seti 6-1 kazandı. Geçen yılın Avustralya Açık finalisti Çinli Li Na, "tie break"e giden ikinci seti 1 saat 18 dakika sonunda alarak skora denge getirdi (1-1). Final setinde daha az hata yapan Li Na, seti 6-3, yaklaşık 2,5 saat süren maçı da 2-1 kazandı ve adını son 16 tenisçi arasına yazdırdı.
Çinli raket, 22 numaralı seribaşı Rus Ekaterina Makarova ile çeyrek finale kalmak mücadelesi verecek.
Kadınların 9 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber de ABD'li rakibi Alison Rice’a 6-3 ve 6-4 aldığı setlerle 2-0 üstünlük sağlayarak, 4. turda 29 numaralı seri başı İtalyan Flavia Pennetta’nın rakibi oldu.
Ferrer Avustralya Açık’ta 4. turda
Tek erkeklerde 3 numaralı seribaşı David Ferrer, 29 numaralı seribaşı Jeremy Chardy'yi 6-2, 7-6 ve 6-2'lik setlerde 3-0 mağlup ederek son 16 biletini aldı.
Rod Laver Arena’da oynanan tek erkekler 3. tur maçında, 2011, 2013 yıllarında yarı finale yükselen İspanyol David Ferrer, geçen yıl çeyrek finalde turnuvaya veda eden Fransız Jeremy Chardy ile karşılaştı.
İspanyol tenisçi, çok fazla basit hata yapan rakibi karşısında ilk seti 6-2 aldı. İki tenisçinin de iyi servis atmadığı ikinci sette, oyuna hükmeden raket Chardy'ydi. Ancak file önü ve ilk servislerin oyuna girmesi bakımından daha etkili olan Ferrer, büyük heyecana sahne olan ikinci seti, 64 dakika sonunda "tie break"le kazandı ve maçta durumu 2-0'a getirdi. Ferrer, üçüncü sette çözülen Chardy'ye 6-2 üstünlük kurarak, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.
Son 16 tenisçi arasına kalan Ferrer, 4. turda dünya 37 numarası Alman Florian Mayer'in rakibi oldu.
Erkeklerin 7 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych, elemeleden ana tabloya yükselen dünya 188'incisi Boşnak Damir Dzumhur’u 6-4, 6-2 ve 6-2'lik setlerle fazla zorlanmadan 3-0 yenerek yoluna devam etti.
Berdych, 4. turda 19 numaralı seribaşı Güney Afrikalı Kevin Anderson ile karşı karşıya gelecek.
Bakmadan Geçme