Sergen Yalçın: Baskıyı kırdık önümüzü açtık

Galatasaray galibiyetinin ardından oyuncularını tebrik eden Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın "Bu galibiyetle baskıyı kırdık ve artık önümüz açıldı" dedi.
Sergen Yalçın: Baskıyı kırdık önümüzü açtık

Galatasaray derbisini kazanarak kötü gidişata son veren Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Sergen Yalçın maçtan sonra oyuncularını tebrik etti. Deneyimli hocanın, “Bu galibiyetle baskıyı kırdık ve artık önümüz açıldı. Hatayspor deplasmanına moralli ve özgüvenli gideceğiz. Önümüzde kritik maçlar var. Milli araya kadar olan maçları kazanmamız halinde ligdeki pozisyonumuz çok daha güzel olacak” dediği öğrenildi.

"Biten bir şey yok"

Derbi galibiyetinin takımdaki olumsuz atmosferi dağıttığını aktaran Sergen Yalçın’ın, “Sizler zaten çok kaliteli oyuncularsınız. Tek ihtiyacımız bir galibiyetti ve bunu Galatasaray’ı yenerek elde ettik” diye konuştuğu belirtildi. Hatayspor ve Trabzonspor maçlarını kazanarak milli araya girmenin hesaplarını yapan Yalçın’ın, “Biten hiçbir şey yok. İşimiz asıl şimdi başlıyor” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Necip Uysal ve Umut’a tam not

Derbide Welinton’un yerine stoperde görev yapan Necip Uysal ile Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın sürpriz biçimde sol beke monte ettiği Umut Meraş olumlu performansları ile yüzleri güldürdü. Necip, Vida ile uyumlu bir ikili oluştururken, Umut Meraş da Cyle Larin’in ilk golüne yaptığı asist ve özellikle hücuma verdiği destekle alkış topladı.

Sergen Yalçın’ın iki oyuncuyu da derbiden sonra özel olarak tebrik ettiği aktarıldı. Yalçın’ın stoperde Necip’e şans vermeyi sürdüreceği, sol bekteki yeni tercihinin ise Umut Meraş olduğu kaydedildi. Deneyimli hocanın; Welinton, Serdar, Montero, Rıdvan ve Nsakala’yı ise önümüzdeki dönemde rotasyonda düşündüğü belirtildi.