Seri katile rekor ceza

Konya'nın Akşehir ilçesi ile Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde geçtiğimiz yıl üçü kadın 5 kişiyi gasp ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan zanlı, kasten adam öldürme suçundan 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, nitelikli yağma suçundan 34 y
Seri katile rekor ceza

Konya'nın Akşehir ilçesi ile Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde geçtiğimiz yıl üçü kadın 5 kişiyi gasp ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan zanlı, kasten adam öldürme suçundan 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, nitelikli yağma suçundan 34 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.
Cinayet zanlısı Erhan G’nin (30) Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamasında karar çıktı. Bir önceki duruşmada Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporda akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğu tespit edilen Erhan G.'ye, Akşehir'de öldürdüğü 3 kişi için 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, yine aynı olaylarla ilgili ‘nitelikli yağma’ suçundan da 34 yıl hapis cezası verildi.
Mahkemedeki son savunmasında Arife Korkmaz'ı öldürmediğini iddia eden zanlı, "Önceki savunmalarımı aynen tekrar ederim. Arife Korkmaz yönündeki suçlamayı kabul etmiyorum. Silahı tam olarak ne zaman aldığımı, ele geçirdiğimi tam olarak hatırlamıyorum. Ben gözaltına alındığımda bende herhangi bir yara izi tespit edilmedi. Ele geçirilen kanın bana ait olması halinde bu durum raporlarda geçmeliydi. Arife Korkmaz cinayetini ben işlemedim. Bu yönden bana mahkumiyet kararı verilmesi benim durumumu etkilemeyecektir" dedi.
Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde öldürdüğü 1'i kadın 2 kişi için de Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Erhan G. Akşehir'deki mahkeme sonrası cezaevi aracına bindirilerek Konya'daki Cezaevine gönderildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Adana'dan karayollarında yol yapım çalışması yapan taşeron firmada şoför olarak çalışmak üzere 2011 yılının Nisan ayında Konya'nın Akşehir ilçesine gelen Erhan G. iddiaya göre ilk olarak 6 Ağustos 2011 tarihinde Azerbaycan uyruklu 40 yaşındaki Hacer Rahimova'yı evinde tabancayla öldürüp, yüzüklerini çaldı. 11 Ağustos 2011 tarihinde Akşehir'in Gölçayır Beldesi'nde 58 yaşındaki çiftçi Yakup Okumuş'un cep telefonunu gasp edip, tabancayla başından vurup öldürdü. 12 Ağustos 2011 tarihinde Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesine bağlı Çamözü beldesinde 65 yaşındaki Türkan Sargut'un başından tabancayla vurarak öldürdükten sonra üzerindekileri gasp etti. Erhan G., 23 Ağustos 2011 tarihinde ise Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Kırca beldesi yakınlarında TIR ile mola veren Gökhan Keser'i öldürüp, eniştesi TIR şoförü Korhan Ersoy'u yaraladı. Erhan G., öldürdüğü maktullerden birinin kredi kartıyla ATM cihazından para çekmesi üzerine MOBESE ve güvenlik kameralarından kimliği saptanıp 25 Ağustos 2011 tarihinde Akşehir'de kiracı olarak oturduğu evde yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Erhan G.’nin cinayetleri işlediği tarihlerde Akşehir’e bağlı Doğrugöz Kasabası’nda haşhaş tarlasında cesedi bulunan 61 yaşındaki Arife Korkmaz'ı da öldürdüğü, olay yerinde bulunan kan izi ve öldürülen kadının tırnakları arasından alınan doku örnekleri ile yapılan DNA testi ile ortaya çıkarılmıştı.