Serveri Vlade Crne Gore na meti sajber napada

Serveri Vlade Crne Gore na meti sajber napada

Preliminarni podaci pokazuju da se radi o najsofisticiranijim napadima koji su se do sada desili u Crnoj Gori, te da se sastoje od kombinacije nekoliko različitih metoda sajber napada

Serveri Vlade Crne Gore na meti su sajber napada, saopštili su iz Ministarstva javne uprave (MJU) i dodali da su to najsofisticiraniji napadi koji su se do sada desili u Crnoj Gori, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz MJU su kazali da njihovi stručnjaci rade na utvrđivanju štete.

“Preliminarni podaci pokazuju da se radi o najsofisticiranijim napadima koji su se do sada desili u Crnoj Gori, te da se sastoje od kombinacije nekoliko različitih metoda sajber napada”, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli, za sada je potvrđeno da je ranim otkrivanjem napada omogućeno da ključni sistemi ostanu zaštićeni, ali se obim štete utvrđuje nakon čega će biti date i preciznije informacije.

“Portal http://www.gov.me bio je privremeno zatvoren, odnosno izolovan, u cilju adekvatnije odbrane od sajber napada na Vladinu infrastrukturu. Građani mogu bezbjedno koristiti Vladine servise koji su u funkciji”, rekli su iz MJU.