Serveri Vlade Crne Gore na meti sajber napada

Preliminarni podaci pokazuju da se radi o najsofisticiranijim napadima koji su se do sada desili u Crnoj Gori, te da se sastoje od kombinacije nekoliko različitih metoda sajber napada
Serveri Vlade Crne Gore na meti sajber napada

Serveri Vlade Crne Gore na meti su sajber napada, saopštili su iz Ministarstva javne uprave (MJU) i dodali da su to najsofisticiraniji napadi koji su se do sada desili u Crnoj Gori, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz MJU su kazali da njihovi stručnjaci rade na utvrđivanju štete.

“Preliminarni podaci pokazuju da se radi o najsofisticiranijim napadima koji su se do sada desili u Crnoj Gori, te da se sastoje od kombinacije nekoliko različitih metoda sajber napada”, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli, za sada je potvrđeno da je ranim otkrivanjem napada omogućeno da ključni sistemi ostanu zaštićeni, ali se obim štete utvrđuje nakon čega će biti date i preciznije informacije.

“Portal http://www.gov.me bio je privremeno zatvoren, odnosno izolovan, u cilju adekvatnije odbrane od sajber napada na Vladinu infrastrukturu. Građani mogu bezbjedno koristiti Vladine servise koji su u funkciji”, rekli su iz MJU.