AK Parti Konya milletvekili adayları… İşte fotoğrafları ve öz geçmişleri!

AK Parti’nin Konya Milletvekili aday listesi belli oldu. İşte tüm adayların fotoğrafları ve kısa öz geçmişleri...

AK Parti’nin Konya Milletvekili aday listesi belli oldu. Listede kısmen değişim olsa da AK Parti Konya listesinde mevcut vekillerden 5’i yeni dönemde yine adaylar arasında yer aldı. Listede 3 kadın adaya da yer verildi.

1-TAHİR AKYÜREK

TAHİR AKYÜREK KİMDİR?

1958 Derebucak doğumlu olan Tahir Akyürek, Karaman Lisesi’nden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. BAĞ-KUR Konya İl Müdürlüğü’nde avukatlık, Konya Ticaret Odasında genel sekreterlik görevlerinde bulundu. Fazilet ve Saadet Partilerinin İl Başkanlıklarını da yapan Akyürek, 2004-2018 tarihleri arasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Bu dönemde sivil toplum ve özellikle yerel yönetimler alanında pek çok birlik ve kuruluşun başkanlık, eş başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüten Akyürek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

2-ORHAN ERDEM

ORHAN ERDEM KİMDİR?

1963 Akşehir Doğumlu olan Orhan Erdem, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1986-2002 tarihleri arasında turizm, otomotiv ve tarımsal üretim konularında hizmet veren bir aile şirketinin yöneticisi olan Erdem, 2001 yılında Akşehir Kurucu İlçe Başkanlığının ardından 22. ve 23. Dönem Milletvekilliği görevlerinde bulundu. 2011-2018 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu üyelik, başkanlık ve yöneticilik görevleri yapan Erdem, evli ve 3 kız çocuk babasıdır.

3-SELMAN ÖZBOYACI

SELMAN ÖZBOYACI KİMDİR?

Konya/Meram/1989 İnşaat Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Necmettin Erbakan Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi kuruculuğu, AK Parti Gençlik Kolları Konya İl Başkanlığı, AK Parti Gençlik Kolları Ekonomi ve Mali İşler, Yerel Yönetimler ve Tanıtım Medya Birimlerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İyi düzeyde İngilizce bilen Özboyacı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

4-MERYEM GÖKA

MERYEM GÖKA KİMDİR?

1963 yılında Almanya’nın Ettlingen şehrinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Almanya’da, lise eğitimini ise Ankara Kız Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılında ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü’nü Şeref Öğrencisi olarak bitirdi. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 2008 Olağan Kongresi’nde MKYK Üyeliğine seçilmesinin ardından Çevre Komisyonu Başkanlığı’na getirildi. 2011-2014 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanlığı görevini yürüttü. 2014’den 2017’ye kadar AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı olarak görev yaptı. 2014 yılında ICAPP (Asya Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı) Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2015 yılından itibaren ICAPP Eş Başkanı olarak görevine devam eden Göka, halen AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir. Daily Sabah gazetesinde Almanca köşe yazıları yazmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce bilen Göka, evli ve 3 çocuk annesidir.

5- ABDULLAH AĞRALI

ABDULLAH AĞRALI KİMDİR?

Abdullah Ağralı, 10 Kasım 1969 yılında Konya'nın Kulu ilçesinde dünyaya geldi. Babasının ismi Hacı, annesinin ismi Zeynep'tir. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini tamamladı. Kamu kuruluşlarında hekimlik yaptı ve çeşitli görevlerde bulundu. Sağlık hizmetlerinde toplam kalite yönetimi, ekonomik verimlilik, sağlık işletmelerinde yönetim ve organizasyon, işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri aldı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Derneği Kurucu Başkanlığı, EL-BİR Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı, Çocuk Diyabet ve Obezite Derneği Başkanlığı, Toplum Sağlığı AR-GE Derneği Üyeliği görevlerinde yer aldı. Konya AK PARTİ İl Başkan Yardımcılığı yaptı. 25 ve 26. Dönemde Konya Milletvekili seçildi. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. Çeşitli Meclis araştırması komisyonları, İçişleri Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği görevlerinde yer aldı. Kürtçe ve İngilizce bilen Abdullah Ağralı, evli ve 4 çocuk babasıdır.

6-MEHMET BAYKAN

MEHMET BAYKAN KİMDİR?

1964 yılında Konya’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezunu oldu. Konya Taşkentspor Kulübü yönetiminde görev aldı. Konya Futbol İl Temsilciliği ve Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendikten sonra 1998-2011 yılları arasında 13 yıl aralıksız Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı, 2 yıl süreyle Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Spor Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 2001 yılında Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilip 2009-2012 yılları arasında Genel Başkanlık yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunda çeşitli dönemlerde görevler üstlenen Baykan, 2004-2015 yılları arasında sırasıyla Levent Bıçakçı, Hasan Doğan, Mahmut Özgener, Mehmet Ali Aydınlar, Yıldırım Demirören ve Nihat Özdemir yönetimlerinde Amatör ve Profesyonel Kurul Başkanlıklarının yanı sıra Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. Avukat olup Evli ve 2 çocuk babasıdır.

7-ZİYA ALTUNYALDIZ

ZİYA ALTUNYALDIZ KİMDİR?

1965 Konya doğumlu olan Ziya Altunyaldız, 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Çeşitli üniversitelerden uzmanlık, diploma sonrası eğitim ve yüksek lisans dereceleri aldı. Çalışma hayatına 1989 yılında DPT Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak başlayan Altunyaldız, Gümrük ve Ticaret Müsteşarlığı sonrası 26. Dönem Milletvekilliği ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı görevlerine halen devam etmektedir. 2005 yılından beri de TTGV Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmekte olan Altunyaldız’ın, Ulusal ve uluslararası kaynaklarda yayınlanmış çok sayıda yayını bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

8-LATİF SELVİ

LATİF SELVİ KİMDİR?

1964’te Meram’da doğdu. İlk öğrenimini Konya Meram Mehmet Karaciğanlar Mevlana İlkokulunda, orta ve lise eğitimini Konya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Ağrı ve Konya’da ilköğretim okulları, ortaokul ve liselerde öğretmenlik yaptı. 1999 yılında Eğitim Bir Sen Konya Şubesi Meram İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 2002 yılında Eğitim Bir Sen Konya Şubesi Teşkilat Sekreterliğine, 2004 yılında şube başkanlığına seçildi. 2015 tarihinde gerçekleştirilen Eğitim Bir-Sen’in 5. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkanvekili olarak seçildi. Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Latif Selvi evli ve üç çocuk babasıdır.

9-MUSTAFA HAKAN ÖZER

MUSTAFA HAKAN ÖZER KİMDİR?

29 Haziran 1973 tarihinde Konya’da dünyaya gelen Özer, aslen Beyşehir, Doğanbeylili. Mahmut Şevket Paşa’da başladığı ilköğrenimini, Hazım Uluşahin ilkokulunda tamamlayan Özer, Konya İmam Hatip Lisesi’nin orta bölümünü bitirdikten sonra, Konya Gazi Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini 1996 yılında S.Ü. Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümünde tamamladı. Aile şirketi Doğan Oksijen Gaz ve Demir Ürn. San. Ve Tic. Ltd. Şti. deki görevime başlayan Özer, halen firmada Genel Müdür olarak devam ediyor. Ak Parti Selçuklu Yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak ilk siyasi deneyimimi yaşayan Özer, 2012 yılında yapılan kongreyle Teşkilatlanmadan sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı oldu. 7 Aralık 2014 tarihindeki kongreden bu yana da, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı olarak görevime devam etmekteydi.

10-FARUK ÖZÇELİK

FARUK ÖZÇELİK KİMDİR?

1968 yılında Konya'nın Hadim İlçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi ile Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nü bitirdi. Meslek hayatına Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Özçelik, aynı kurumda ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda Müfettiş ve Başmüfettişlik görevlerinde bulundu. 2003-2009 yıllarında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak, 2009-2014 yıllarında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürü olarak görev yaptı. 26 Ocak 2014 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı olarak atanmıştır. Evli ve iki çocuğu bulunmaktadır. Fransızca, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

11-BURHANETTİN SEVENCAN

BURHANETTİN SEVENCAN KİMDİR?

1983’te Ereğli ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da lise öğrenimini Ankara Muradiye Kolejinde tamamladı. 2005 Yılında Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2008 yılından itibaren Ankara Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık yapmakta olup halen Adalet ve Kalkınma Partisi Hukuk Müşaviri olarak görev yapmaktadır. 2017 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında Yüksek Lisans Eğitimini tamamlamıştır. Avukat ve Arabulucu olan Burhanettin Sevencan’ın yabancı dili İngilizce olup, evlidir.

12-SAADET ARMAĞAN GÜLEÇ KORUMAZ

S. ARMAĞAN GÜLEÇ KORUMAZ KİMDİR?

Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde lisans eğitimini, aynı bölümde Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. 2008 yılında 1 yıllığına ABD’nin New York eyaletinde akademik çalışmalarda bulunmuştur. 2012 yılında doktora araştırması için 1 yıllığına TÜBİTAK bursu ile İtalya’ya gitmiştir. İtalya’da bulunduğu sürede Floransa Üniversitesi Çevre ve İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde açılan, İtalya-Almanya ortaklığındaki Uluslararası doktora programı sınavına giren 200 adaydan sınavı 2. olarak burslu kazanan tek Türk doktora öğrencisi vasfıyla programa kabul edilmiştir. İleri derecede İngilizcesi, iyi derecede İtalyancası vardır. 2016-2018 yılları arasında Mimarlar Odası Konya Şubesi’nde Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi olarak görev yapan Korumaz, 2018 yılında Mimarlar Odası Konya Şubesi Yönetimi Başkanlığına adaylığını koyarak 16. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiştir. 2004 yılında başladığı Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümünde öğretim üyeliği görevine, Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde devam etmektedir. 2019 yılından itibaren Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısıdır. 2018 yılından beri de Mimarlar Odası Konya Şubesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

13-ERCAN USLU

ERCAN USLU KİMDİR?

1963 Konya doğumlu olan Ercan Uslu, İlk, orta ve lise tahsilini Konya’da tamamladı. 1987 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdür yardımcılığında 1991 yılında göreve başlayan Uslu sırasıyla Malzeme ve İkmal Daire Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, APK Daire Başkanlığı, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı, Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (KOSKİ) Genel Müdürlüğü ve son olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini yürüttü. Evli ve 5 çocuk babası olan İngilizce ve Boşnakça bilen Ercan Uslu, birçok sivil toplu örgütünde görev aldı ve almaya devam ediyor.

14-HÜMEYRA SAÇKESEN

HÜMEYRA SAÇKESEN KİMDİR?

1981 Konya doğumlu olan Hümeyra Saçkesen, Konya Gazi Lisesi’nden sonra Selçuk Üniversitesi Makine Teknikerliği Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Şuanda Necmettin Erbakan Üniversitesi Yerel Yönetim ve Siyaset alanında Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. AK Parti Konya 6. ve 7. Olağan İl Kongresinde Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. AK Parti Konya Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 2001-2005 yılları arası özel bir şirkette çalışan Saçkesen, evli ve 3 çocuk annesidir.

15-MUHAMMED ZEREN

MUHAMMED ZEREN KİMDİR?

1992 Konya doğumlu olan Muhammed Zeren, Başak Koleji’nden sonra Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Farklı alanlarda hizmet veren aile şirketinin yöneticiliğini yapan Zeren, 2013-2015 tarihleri arasında AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, 2015-2018 tarihleri arasında AK Parti Karatay İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2010-2013 tarihleri arasında MTTB İl Başkanvekilliği ve 2013-2015 tarihleri arasında TÜGVA İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Zeren, 27. Dönem Konya Milletvekili Adayı da oldu. Zeren halen TÜGVA Dış İlişkiler Koordinatörü olarak görev yapıyor.

Konya Haberleri