Birileri düşleri yaşar, biz düşüşleri…

Muhammed Işık

Her geçen hafta bir önceki haftayı arar olmanın çaresizliği içerisindeyiz. Acaba şeytanın bacağını kıracağımız hafta bu hafta mı diye diye 20 haftayı geride bıraktık. Ocak ayı adeta kabus gibi geçti. 5 Süper lig maçında 2 beraberlik 3 mağlubiyet aldık. Kalemizde 10 gol gördük. İlhan hoca ile yolları ayırdık. Yetmedi bir de Türkiye Kupasından elendik. Ligde bir sıra daha düştük. Üst sıradaki takımlardan iyice koptuk. Altıncı sıradaki Trabzonspor ile aramızdaki puan farkı an itibari ile 8 oldu. Alt sıradaki takımlarla olan puan farkımız eridi. İşin kötü tarafı da rakiplerimize göre kötü futbol oynuyoruz. Kadro kalitesi ve derinliği iyice belirgin hale geldi. Konyaspor mütevazi kadro ile iyi işler çıkarıyordu çünkü oyun sistemini ve oyuncuların özverisini görebiliyorduk. Şu an ne sistem görebiliyoruz ve özveri!

O Eski Halinden Eser Yok Şimdi

Başakşehir kadro ve oturmuş oyun yapısı ile maçın favorisiydi. Konyaspor bu tür zor maçları kazanabilen, iyi direnç gösteren takımdı. O eski halimizden eser kalmadı. Başakşehir maçında çok hata yaptık. Her maç birilerinin dengesizliği ortaya çıkıyor. Tam acaba mı derken bireysel hatalarla kalemizde golü görüyoruz. Başakşehir gibi bireysel oyuncu kalitesi yüksek takımlar bu hataları affetmez.

Maçın skorunu Adil belirledi.

Adil’in hatalı pası sonrası golü kalemizde gördük. Berkay çok iyi yere vurdu. Sehic’in yapabileceği bir şey yoktu. Adil’in yine hatası ile golü yedik ve Deniz’in elle kontrolü nedeniyle hakem golü iptal etti. Adil’in bireysel hatası sonrası Sehic karşı karşıya net bir golü çıkardı. Ama Adil yetmez dedi, ceza sahası içerisinde topu elle oynayıp penaltıya sebep oldu ve maçın skorunu belirledi.

Genel olarak takımın ne oynadığını bilen varsa buyursun izah etsin. Kadro kalitemizin yetersiz olduğu takımların kadrolarının oturması ile çok bariz bir şekilde ortaya çıktı. Her geçen hafta geriye gidiyoruz. Bu kendiliğinden düzelmeyecek. Transferde geciktik. Takviyelerin yapılması ve gidecek oyuncuların netleşmesi gerekiyordu. Amir sakat olduğu için mi kadroda değil yoksa transfer konusunun netleşmediğinden dolayı mı? Endri gidecek mi kalacak mı? Transfer tahtasının kapanmasına bir hafta kaldı. Yine son dakikaya kalacak ve ya tutarsa transferi yapılacağa benziyor. Hoca giderse yerine yenisi hazırsa transfer edilecek oyuncular önceden hazır değil mi? Bu işlere bakan profesyonel ekip yok mu?

Şubat ayında bizi çok zorlu bir fikstür bekliyor. Fenerbahçe ve Galatasaray maçları var. Ligin en çok gol atan iki takımı karşısında bu oyun yapısı ile işimiz çok zor. Konyaspor artık zor gol yiyen bir takım da değil. Kalemizde çok kolay goller yiyoruz. Kötü gidişata ilaç olması adına ne yapıp ne edip İstanbulspor maçını kazanmalıyız. Başka çaremiz yok!