Bugünkü Konya gündemi (30 Ağustos 2025)

Konya’da bugünün (30 Ağustos 2025 Cumartesi) gündemi ne? Hava nasıl olacak? Hangi programlar yapılacak? İşte detaylar…

Konya’da bugünün gündemi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Haberimizde ise hava durumu, namaz vakitleri, sinemadaki filmler, tiyatrodaki gösteriler ve yapılacak programlar yer alıyor.

KONYA GÜNDEM

1) Meram Belediyesi, geleneksel etkinliği “Klasik Otomobil Sergisi” ile otomobil tutkunlarını buluşturmaya devam ediyor.

2) Taş Bina Sergi Salonu’nda 11–30 Ağustos tarihleri arasında açık olacak olan sergide, Osmanlı döneminden ve dünyanın farklı ülkelerinden nadide banknot örnekleri sergileniyor.

KONYA HAVA DURUMU

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre bugün Konya'da az bulutlu bir hava bekleniyor. Gün içerisinde en düşük sıcaklık 16, en yüksek sıcaklık ise 34 derece olacak.

TARİHTE BUGÜN

  • M.Ö. 30- Eski Mısır'da Kraliçe Kleopatra intihar etti.
  • 1922- Büyük Taarruz zaferle sonuçlandı.
  • 1924- Gazi Mustafa Kemal Paşa, Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın ikinci yıl dönümünde, Dumlupınar'da Meçhul Asker Anıtı'nın temelini attı.
  • 2011- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Genelkurmay Karargahında düzenlenen törende "Başkomutan" sıfatıyla kutlamaları kabul eden ilk Cumhurbaşkanı oldu.
  • 2023- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Yıl Marşı Yarışması'nda birinci seçilen ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki programda ilk kez seslendirilen "100. Yıl Marşı" dinleyicilerin beğenisini topladı.
  • 2024- Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli tekvandocu Mahmut Bozteke, erkekler K44 63 kiloda altın madalya kazandı ve Türkiye, oyunlardaki ilk altın madalyasını elde etti.

KONYA SİNEMALARINDAKİ FİLMLER

Sörfçü

Heidi

Whiplash

Kaptan Pengu ve Arkadaşları 5

Azem 5: Zair

Kadıköy Boğası

Gülizar Yol Ayrımı

Büyük Yarış

Güller

Suçüstü

Büyük Zafer

Çıkış 8

Aşk Tesadüfleri Sever

Jaws

İncir Reçeli 2

KONYA NAMAZ VAKİTLERİ

İmsak: 04:46

Güneş: 06:11

Öğle: 12:56

İkindi: 16:35

Akşam: 19:30

Yatsı: 20:50

Konya Haberleri