Diyanet Vakfı’ndan Afganistan’a yardım tırı

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi, Afganistanlı mazlumlar için kuru gıda ve erzaktan oluşan yardım tırını dualarla uğurladı.

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi, Afganistanlı mazlumlar için kuru gıda ve erzaktan oluşan yardım tırını dualarla uğurladı.

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi Afganistan’da zor durumda olan mazlumlara yardım etmek amacıyla başlattığı çalışmayla bir kez daha gönüllere dokundu.

Yardım tırının 48 saat gibi kısa bir süre içerisinde hazırlandığını dile getiren Konya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, “Başka illerden trenle gelen yardımlarımız Ankara’da birleşecek. Konya’dan bir tır un bir tırda kuru gıda, bebe maması ve benzeri malzemeler gönderilecek. Bu çok ani gelişen bir şey oldu. Dün haber geldi ve biz bunları iki günde toplayabildik. Hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz, onlardan Allah razı olsun. Biz biliyoruz ki bu tırlar sadece kuru gıda ve yardım malzemesi götürmüyor aynı zamanda buradaki mümin, Müslüman kardeşlerimizin dualarını, sevgilerini oraya götürüyor ve oradan bize aynı şekilde sevgi selam ve dualarını getiriyor diye inanıyoruz. Bu yardım inşallah Suriye ve benzeri bölgeler için de gıda ve giyim yardımlarımız devam edecek. Yakında yeni bir kampanya yapacağız inşallah” şeklinde konuştu.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

Konya Haberleri