Dua

Şerife Demir

Selamün Aleyküm. Her güzelliğin bir sonu olduğu gibi gönlümüzün sultanı Ramazan ayının da son günlerini yaşıyoruz. Mevla’mızın seneye tekrar nasip edeceği kulları arasında olurmuyuz bilemeyiz ama son fırsatı iyi değerlendirelim.Bugün Kadir Gecesi’nden nasiplenelim.Öyle güzel dualarda bulunalım ki Mevla’m yaptığımız duaların hoşnutluğundan kabul eylesin. Rabbim bu dünyayı Peygamber Efendimizin nurundan yarattın.Sana layık kul, Peygamberime layık ümmet olabilmeyi sen nasip eyle.

Allah’ım! Göz açıp kapayıncaya kadar dahi olsa hoşnut olmayacağın şeylere bizi baş başa bırakma! Allah’ım! Ciddiyetini şakamı hatamı kastımı mağfiret buyur. İtiraf ediyorum ki bu kusurların hepsi bende vardır.

Allah’ım! doğu ile batıyı birbirinden uzaklaştırdığın gibi beni de günah ve hatalardan uzaklaştır. Allah’ım! senden bildiğim bilmediğim şu anda lütfedilen ileride lütfedilecek bütün hayırlarıistiyorum.Allahım! bildiğim bilmediğim şu anda gelip çatan ileride başa gelecek olan bütün şerlerden Sana sığınırım. Allah’ım! Peygamberin Muhammed Mustafa’nın (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) Senden istediği her hayrı ben de istiyorum.

Muhammed Mustafa’nın (Sallahü Aleyhi ve Sellem)sana sığındığı her şeyden de sana sığınırım. Allah’ım! Fayda vermeyen ilimden,ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, kabul olunmayan duadan sana sığınırım. Allah’ım! Sende işimden sebatı diliyorum,doğru yolda azim istiyorum. Senden nimetine şükretmeyi ve sana güzelce ibadet etmeyi istiyorum ve sadık bir dil selim bir kalp istiyorum. Bildiğin şeylerin hayrını senden hayırlı işler yapmayı, kötülükleri terk etmeyi ve fakirleri sevmeyi istiyorum. Beni bağışlamanı, bana merhamet ve insanların fitnesini murad buyurduğunda fitnelere duçar olmadan beni vefat ettirmeni dilerim. Senden senin sevgini, senin sevgilerinin sevgisini ve senin sevgine beni yaklaştıracak amellerini sevgisini dilerim. Allah’ım! Borca batmaktan, düşmanın galebesinden ve insanların başıma gelenlerden dolayı sevinmesinden Sana sığınırım. Allah’ım! Beni,hatalarımı, cahilliğimi, işlerimde göstermiş olduğum israfı ve senin benden daha iyi bildiğini günahlarımı bağışla Ya Rabbi! Allah’ım! Nimetine yok olup gitmesinden verdiğin afiyetin değişmesinden azabın ansızın gelip çatmasından ve gazabın sebep olacak şeylerden sana sığınırım.

Allah’ım! Benim günahlarımı bağışla evime genişlik ver ve bana rızık olarak verdiğin nimeti de bereketli kıl! Allah’ım! Beni acizlikten tembellikten korkaklıktan cimrilikten ihtiyarlayıp bunamaktan ve kabir azabından Sana sığınırım. Allah’ım Sen i zikir Sana şükür ve güzelce ibadet etmemiz için bize yardım et. Allah’ım! Senden hidayet takva iffet ve gönül zenginliği isterim. Allah’ım! Bütün işlerimizde akıbetimizi güzel yap. Dünyada rezil-rüsva olmaktan ve ahiret azabından bizi koru Rabbim!

Ya Rabbim bizleri Kul hakkıyla Kulluk hakkıyla senin huzuruna gelmekten sana sığınırım.

Evlatlarımızı âlim eyle, hafız eyle, halim eyle, en güzel mertebelerde senin rızanı kazanmak için uğraşmalarını nasip eyle. Ya Erhamerrahimin! Sabah kalktığımız zaman senin rızanı kazanacak ameller yapabilmeyi, gece başımızı yastığa koyduğumuz zaman rızanı alarak uyumayı sen nasip eyle.

Allah’ım Ya Rabbim!sonsuz hazinenden istiyoruz. Mevla’m helalinden bol rızıkla rızıklandır, senin yolunda harcamayı nasip eyle.

Hepimizin Kadir gecesi mübarek ola, Rabbim yaptığımız duaları kabul buyura,kabul edilen dualarda bulunmak dileğiyle.