Eğiste Viyadüğü açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlığının ve ilgili kuruluşların 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, “Cumartesi günü Konya Eğiste Hadimi Viyadüğünün açılışını gerçekleştireceğiz." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, "Yusufeli Barajı'nda 69 kilometre toplam yol içerisinde 56 kilometre tünel ve 2 bin 500 metre uzunluğunda viyadüklerin açılışını yapacağız. Ardından Ağrı Tutak Yolu'nun ve cumartesi günü de Konya Eğiste Hadimi Viyadüğünün açılışını gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en yüksek ayaklı köprüsü olan Eğiste Viyadüğü açılışa hazırlanıyor. Eğste Viyadüğünün trafiğe açılmasıyla birlikte, Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesini kesintisiz şekilde birbirine bağlanacak.

TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK VİYADÜĞÜ

Eğiste Viyadüğünün trafiğe açılmasıyla birlikte, Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesini kesintisiz şekilde birbirine bağlanacak. Konya-Hadim-Taşkent ile Karaman'ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçelerini birbirine bağlayan Hadim Devlet Yolu üzerinde inşa edilen viyadük; ülkemizin en yüksek ayak yüksekliğine sahip olmasının yanı sıra yine ülkemizin en uzun dengeli konsol köprüsü olarak da tarihe geçecek ve simge yapılarından birisi olacak.

MİLLETVEKİLİ KALAYCI: YEŞİL LİMAN UYGULAMALARI DESTEKLENMELİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmelerinde MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da söz aldı. Milletvekili Mustafa Kalaycı, 18 Mart 2022'de hizmete açılan ve bir yatırım şaheseri olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün millete büyük bir gurur yaşattığını dile getirdi. Bu dev eserin, çok yoğun çalışmaların neticesinde bir yıl erken bitirildiğini ve Malkara'dan Çanakkale'ye uzanan 103 kilometrelik otoyolun da hizmete açıldığını anımsatan Kalaycı, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Yük taşımacılığında demir yolunun payının artırılması gerektiğini vurgulayan Kalaycı, Türkiye'de demir yolu ve kent içi ulaşım sektörlerinde artan kamu yatırımlarına paralel olarak önemli ölçüde çeken ve çekilen araç ihtiyacının ortaya çıktığına işaret etti. Kalaycı, Türkiye'de yerli raylı sistem aracı sanayisinin gelişimi ve üretilen araçların ihracatıyla ülke ekonomisine katkı sağlanması amacıyla tüm raylı sistem araçlarının tasarımı, üretimi, bakım ve onarımının yapılması, ayrıca kritik alt bileşenlerinin yerleştirilmesi ve yerlilik oranlarının artırılması yönünde yapılan çalışmaları desteklediklerini bildirdi. Öte yandan salgın döneminde kapanma ve karantina süreçlerinin etkisiyle dünya genelinde hava limanları ve havacılık sektörünün çok zor bir dönem geçirdiğini ifade eden Kalaycı, Uluslararası Havalimanları Konseyi verilerine göre, Türk havacılık sektörünün, salgın dönemindeki performans ve dayanıklılığının Avrupa'dan daha iyi durumda olduğunu söyledi. MHP'li Kalaycı, "2022 yılının 3. çeyreğinde en fazla yolcu ağırlayan havalimanları arasında İstanbul Havalimanı, Avrupa havalimanları arasında birinci olurken, Londra, Paris ve Amsterdam havalimanlarını geride bırakmıştır. Antalya Havalimanı ise Avrupa'nın en yoğun yedinci havalimanı olmuştur." diye konuştu. Türk Hava Yollarının, uyguladığı akılcı politikalarla salgın sürecinden güçlenerek çıkmayı başardığına dikkati çeken Kalaycı, şirketin operasyonel ve finansal sonuçlarıyla rakiplerinden olumlu ayrışarak tüm olumsuzlukları ve belirsizlikleri daha iyi yönettiğini kaydetti. Kalaycı, liman yatırımlarının bütüncül bakış açısıyla değerlendirilmesi, fiziksel altyapının geliştirilerek deniz yolu taşıma paylarının artırılmasının önemine değinerek, "Limanların coğrafi tekel konumu dikkate alınarak etkin bir düzenleme ve denetim sistemi oluşturulmalıdır. Yeşil Liman uygulamaları desteklenmelidir." değerlendirmelerinde bulundu.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Konya'da dev açılışlar

Konya Haberleri