Geçen zaman geri gelmez

Macit Uluçamlıbel

‘Her şey güzel olacak Ekrem abi.’ Dedi genç bir arkadaş. Ve bir cümle bir kampanyanın başlangıcı oldu. Seçim boyunca şarkılar yaptırıldı. Afişler asıldı. Seçim kazanıldı.

Eee sonra?

Her şey güzel oldu mu?

Ya da farklı sorayım soruyu. Ne güzel oldu?

Daha önce İstanbul’da açılışı yapılan çeşmelerden bahsetmiştim. Olur ya ne güzel çeşmeler açtı başkan filan diyen çıkar diye söylüyorum.  O çeşmeler Osmanlıdan kalma…

Ak Parti öncesinde bataklığa dönmüş olan Haliç’i Ak Parti öncesindeki ihtişamlı(!) haline dönüşmeye başlaması sadece bir (!) yıl sürdü.

Seçim sonrası nerde ne kadar araç varsa meydanda toplayıp israf etmişler diye afişe etme operasyonları sonrası araç kiralama durumları nasıl acaba?

Sosyal medya da dolaşan röportaj videoları var, başkanın icraatlarını soruyorlar. Cevap verebilen yok. bir kişi saymaya çalışıyor oda hükümetin yaptıklarını başkan yaptı sanıyor.(!)

Yarın yerel seçim olsa İstanbul’u kim kazanır? Cevap belli değil mi... Ya kaybedilen zaman?

Dört yılda, beş yılda bir verdiğimiz o oylarımız böyle önemli işte. Zamanı geri getiremeyiz. Önümüzdeki seçimlerde doğru kararlar alıp zamanı boşa harcamamak lazım.

.....

Bodrum belediye başkanının açıklamalarını izlemişsinizdir. Turist geliyorsa cebinde ne var ne yok almalıyız mealinde bir açıklama yaptı başkan. Biz Mevlana meydanı çevresinde birkaç esnaf fahiş fiyat politikası izliyor diye haberler yapıp, yazılar yazıp şehrin tüm dinamiklerini harekete geçirmiştik. Şükürler olsun ki başımızda hiçbir zaman turist geliyorsa cebinde ne varsa almamız lazım diyen başkanlarımız olmadı da o esnaflarda kendilerine çeki düzen verdiler.

Bu arada Bodrum’da döner yemek için 370 TL ödeyecek olanlara çağrım var.

Bakın İstanbul – Konya Hızlı Tren bileti 85 TL geliş dönüş 170 TL

Mükellef bir Konya yemekleri ziyafeti de 50 TL (Konya lezzetlerinden azar azar servis edilen bir menü)

Konya’ya geldim sadece Etliekmek yiyeyim derseniz daha da ucuza çıkarsınız işin içinden.

Gelmişken bir gece de kalayım derseniz.

Konya’da bir gece konaklama ortalama bir fiyat verelim 150 TL

Yani Bodrum’da bir öğüne vereceğiniz paraya Konya’da ağırlayalım sizi…

(Verdiğim fiyatlar mekanlara göre değişkenlik gösterebilir çok küçük miktarlarda düşer ya da artar. Ama Bodrum’da iki öğün yemek parasına denk gelecek kadar artış göstermez.)