“İL BAŞKANI KİM OLACAK”

Salih Köprülü

Gazetecilerin, en yoğun olarak takip ettiği alanlardan bir tanesi de siyasettir.

Siyaset alanında olup-bitenleri, birçok Gazeteci yazmasa da bilir.

“Nerede ne yapılıyor? Kim kimle çalışıyor?  Kimin derdi nedir?” sorularının cevabını dışardan bir göz olarak daha net tahlil eder.

Özellikle son haftalarda,  çevremizden ve bizi tanıyanlardan yoğun olarak bir soru gelmeye başladı.

Yolda ahbaba rastlıyoruz aynı soru,  telefon konuşmalarında aynı soru, arkadaş toplantılarında bile aynı soru…

“AK PARTİ İL BAŞKANI DEĞİŞECEK Mİ DEĞİŞECEKSE KİM OLACAK?”

Önce konuya şöyle başlayalım.

Konya milletvekili ve AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Başkanı’nın kim olacağı ile ilgili karar verici en net iki isim.

İki isim rahat anlaşıyorlar ve uzun yıllardır da birbirlerini tanıyorlar.

Şimdi gelelim asıl konumuza…

İl Başkanlığı için bir çok bilinen siyasetçinin ismi geçiyor.

Hepsi, daha öncesinde siyasette bulunmuş isimler. Aslında siyasette hiç bulunmamış bir isminde il başkanlığına adının geçmesini beklerdim. Ancak öyle bir duyumum şimdiye kadar olmadı.

Konya Milletvekilliği yapmış, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakçı ve Hasan Angı isimleri İl Başkanlığı için konuşuluyor. Bu isimler partiye önemli hizmetlerde bulundu. Fakat genel merkezin bu isimlerin başkanlığı konusunda nasıl bir kanaat sahibi olduğu bilinmiyor.

Teşkilatta, başkanlık için ismi en çok konuşulanların başında ise Bestami İnan geliyor. Kendisi tecrübeli Konya siyasetini bilen bir isim. Konya’yı tanıyan ve Konya’da Ak Parti’de önemli görev ve hizmetlerde bulunmuş bir kişilik. Ahmet Sorgun’un İl Başkanlığı döneminde, başkan yardımcısıydı. Ahmet Sorgun ile yakın teması biliniyor.

Diğer konuşulan bir isim ise Avukat Suat Altınsoy.  O da kamuoyunda başkanlık için ismi çok konuşulanlardan biri..Tahir Akyürek’e çok yakın olmasıyla biliniyor. 

Bu isimler haricinde Ercan Uslu ismi de gündemde. Bu isim de siyaseten bilinen bir isim. Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcılığı yaptı. Ahmet Sorgun İl Başkanı olmadan önce KOSKİ Genel Müdürüydü. Ercan Uslu da şuan bu görevde. Ahmet Sorgun ile Tahir Akyürek şuan Bosna Hersek’te. Yanlarında kim mi var? KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu… Ve aynı zamanda Bosna Hersek ile Konya ilişkilerinde önemli rol de oynadı.

Fakat bir isim var ki oldukça sürpriz. Pek çok kişiye sürpriz gelebilir  ancak  kamuoyunda onun da  ismi sürekli geçmeye başladı. Hem Ahmet Sorgun’a hem de Tahir Akyürek’e yakın bir isim olan Mustafa Yazlık... Kendisi şuan Konya Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanı ve daha önce Ahmet Sorgun’un İl Başkanlığı döneminde il başkan yardımcılığını yaptı. Ayrıca son seçimlerde Meram Belediye Başkanlığı için güçlü isimlerdendi. 

Son olarak, Başkan Musa Arat. Başkan Arat’ın artık Konya İl Başkanı olamayacağı konuşulsa da bu ihtimalin, Başkan olarak kalma ihtimalinden daha düşük olduğu da bilinmesi gerekiyor.

Bu saydığım isimlerin hepsi, partiye hep hizmette bulunmuş ve halen bulunan, her zaman bulunmaya da hazır isimler.

Tabi en önemlisi kim başkan olursa olsun FETÖ’yle mücadelede yoğun enerji harcayacak bir ismin Başkan olması. Zaten öyle de olacaktır…