×
  • Anasayfa
  • Gündem
  • Konya
  • Konya Spor
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Eğitim
  • Spor
  • Sağlık
  • Tarım
  • Teknoloji Bilim
  • Türkiye
  • Medya Magazin
  • Kültür Sanat
  • Tarih
  • İslam
  • Yemek
  • Düğünler
  • Yeni Haber'den
☰
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Kültür - Sanat

İman Ayetleri Hat Sergisi’ne Konya’da büyük ilgi

Albayrak Grubu'nun 8 yıldır düzenlediği ve bu yıl “Ey iman edenler” hitabıyla başlayan ayetlerin konu olarak seçildiği “İman Ayetleri Hat Sergisi” İstanbul, Balıkesir, Trabzon ve Erzurum’un ardından şimdi de Konya’da, Tantavi Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulmaya devam ediyor. Sergi, ziyaretçileri tarafından olumlu geri dönüşler alıyor.

10 Eylül 2022 Cumartesi 07:30
117

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen ve her yıl farklı bir temanın seçildiği hat eserleri sergisi, şimdi de Konya’da ilgi görüyor.

217

Kur’an-ı Kerim’deki “Ey iman edenler” hitabıyla başlayan ayetlerin sanat eserine dönüştürüldüğü “İman Ayetleri Hat Sergisi” Tantavi Kültür Merkezi’nde 13 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

317
417
517

SERGİNİN YOLCULUĞU YURT DIŞINDA DA DEVAM EDECEK

Klasik hat sanatı ile günümüz modern çizgisinin harmanladığı ve “tarz-ı cedit" olarak nitelenen eserler usta hattatlar tarafından Ramazan ayının manevi havasında yazılıyor ve öncelikle Albayrak Hat Takvimi'nin sayfalarını süslüyor.

617

13 usta hattatın çalıştığı, bir yılın 12 ayı ile kapak yapraklarını süsleyen 13 eser ilk olarak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde sergilenmişti.

717

Sergi daha sonra İstanbul'un farklı mekânlarında, ardından Balıkesir, Trabzon ve Erzurum’da sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu.

817

Serginin yolculuğu, Konya’dan sonra çeşitli illerde ve yurt dışında da devam edecek.

917
1017
1117
1217
1317
1417
1517
1617
1717