KISKAÇ-40 operasyonlarında bir döner restoran zinciri üzerinden FETÖ’ye finansman sağladığı belirlenen, aralarında kamu personelinin de bulunduğu 353 şüpheli yakalandı.
Operasyon yapılan Maydonoz Döner'in Konya'da da birçok şubesi bulunuyor.
MAYDONOZ DÖNER'İN KONYA'DA KAÇ ŞUBESİ VAR?
Maydonoz Döner'in Konya'da 9 şubesi bulunurken bulunduğu yerler şu şekildedir;
Mevlana, Nalçacı, Fetih Caddesi, Kültürpark, Adakele, Şeyh Şamil, Meram, Bosna, Yazır
MAYDONOZ DÖNER SAHİBİ KİMDİR?
Maydonoz Döner ilk olarak 2018 yılında Ömer Şeyhin tarafından Somca Gıda firmasına ait bir döner firması olarak kuruldu.
Ömer Şeyhin, Maydonoz Döner'de Kurucu Ortak ve Franchise Owner/Operator olarak görev yapıyor. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Sistemi'nde işletme yönetimi okudu ve şu anda Ankara'da yaşıyor. Memleketi Erzurum olan Şeyhin, Canan Poyraz Şeyhin ile evlidir.
ALİ YERLİKAYA'NIN KONU HAKKINDA PAYLAŞIMI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın konu hakkındaki paylaşımı şu şekilde oldu;
Antalya merkezli 31 ilde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı düzenlenen “KISKAÇ-40” operasyonlarında; bir döner restoran zinciri üzerinden FETÖ’ye finansman sağladığı belirlenen aralarında kamu personelinin de (10 şüpheli) bulunduğu 353 şüpheli yakalandı.
FETÖ elebaşının ölümünden sonra da; bu hain terör örgütüne yönelik yürüttüğümüz mücadelede hiçbir gevşemeye yer yok. Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kastedenlere karşı mücadelemizi kararlılıkla devam ettiriyoruz.
Antalya merkezli Adıyaman, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak ve Yozgat’ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; Döner zincirinin franchise (isim hakkı) usulü ile faaliyet yürüttüğü ve bünyesine FETÖ nedeniyle işlem gören ve örgütle bağlantısı devam eden şahıslara, bedel karşılığında gayri resmi ortaklık verildiği, Şirketin, örgüt referansı göstermeden ortaklığa girişe izin vermediği, bu sistemi (RTB) Referans Temelli Büyüme olarak adlandırdıkları, Resmi belge olmaksızın, bu ortaklığın tamamen örgütsel güvene dayandırıldığı, Şubelerin, örgüte bağlı şahıslara istihdam ve para sağlamak amacıyla kullanıldığı ve bu şubelerden himmet alındığı, Gayri resmi ortakların hisse satışlarında elde edilen paraların takibe takılmaması için örgüt iltisaklı esnafların üzerinden (kuyumcu vb.) emanet usulü ile yapıldığı, Şirketin yurt dışında yeni bayilikler vererek genişlediği ve bu şekilde yurt dışından para transferini kolaylaştırdığı tespit edildi ve haklarında Savcılıklarımızca soruşturma başlatıldı."