El sanatları üzerine kabartmalı tablolar yaptıklarını ve bunun yanında kişiye özel hat yazılı tablolar icra ettiklerini belirten Uçar, “Düğünlere, firma açılışlarına tablolar götürüyoruz.
Müşterinin talebine göre ek yazılar ve desenler ekleyebiliyoruz. Yazıların yerleştirileceği alanı ürünün yapısına göre belirliyoruz” diye konuştu.
DOĞAÇLAMA YAZIYORUM
Yazılarında taslak çalışması yapmadığını ifade eden Uçar, “Hem maliyet hem de zaman kaybı açısından taslak yapmıyorum. Elim yatkın olduğu için doğaçlama yazıyorum. Genelde çok fazla hata yapmıyorum, işlerimi hatasız şekilde tamamlıyorum” cümlelerini kullandı.
Yazılarda yüzey olarak yazıyı dağıtmayan kağıt ve ahşap türlerini, kalem olarak ise kalıcılığı yüksek permanent kalemler tercih eden sanatçı, “Kalemlerin uçlarını keserek kendimize göre şekillendiriyoruz ve böylece daha güzel yazı yazabiliyoruz” dedi.
HATASIZ YAZMALIYIZ
Uçar, yazı sürecinde ölçü ve yerleştirme konusuna da değindi. İşe ilk başladığı zamanlarda hatalar olduğunu ancak zamanla el alışkanlığı kazandığını söyleyen Uçar, “Zamanla ölçerek sığdırmayı çok daha kolay yapıyoruz. Uzun yazılarda dengeyi tamamen el alışkanlığıyla ayarlayabiliyoruz. Kalemin mürekkebi çıkmadığı için düzeltme imkanı yok. Bu yüzden ölçüp biçerek hatasız yazmalıyız. Hatalar oluyor mu? Belki yüzde 3… Ama özen göstererek buna bile yer vermiyoruz” diye vurguladı.
GÖŞTERİŞLİ YAZILAR DAHA ÇOK İLGİ GÖRÜYOR
Müşterilerin en çok süslü ve gösterişli yazılara ilgi duyduğuna dikkat çeken Uçar, “Süsü sevdikleri için sıradan yazı onlara basit geliyor. Teknik aletlerle yazılmış gibi duruyor. Bu nedenle hat sanatı dediğimiz süslü yazı tiplerine daha fazla ilgi var” şeklinde konuştu.
Uçar, sanatın müşteri kitlesinin genellikle düğünler, açılışlar gibi etkinliklerden oluştuğunu, özellikle dekorasyon amaçlı olarak kadınların bu sana yöneldiğini belirtti.
FİYAT KULLANILAN MALZEMEYE GÖRE DEĞİŞİYOR
Kesin bir fiyat vermenin doğru olmadığını dile getiren Uçar, “Fiyat kullanılan malzemeye, emeğe, kaliteye ve ürünün boyutuna göre değişiyor. Sabit bir fiyat söylemek mümkün değil” ifadelerini kullandı.