Konya'da gençlerin, ailelerin ve çocukların vazgeçilmezi oldu!

 Muhabir
Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, her yaştan okuyucuyu kendine çeken modern yapısıyla çocuklara hem eğlenme hem de öğrenme fırsatı sunuyor.

Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, çocuklar ve aileleri için sadece bir okuma alanı değil; aynı zamanda gelişim, keşif ve kaliteli vakit geçirmenin adresi haline geldi.

Rengarenk kitapları, akıl ve zeka oyunları, oyun alanları ve modern yapısıyla dikkat çeken bu kütüphane, okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra çocukların sosyal yönlerini de destekliyor. Ücretsiz oluşu, erişilebilirliği ve her detayın çocuklar düşünülerek tasarlanmış olması ise aileler tarafından büyük takdir topluyor.

Öğrenciler kitap okuyor, ödünç alıyor, hatta grup çalışmalarını burada yürütüyor. Her ziyaret, çocukların hem bilgiyle hem de birbirleriyle buluştuğu anlamlı bir deneyime dönüşüyor.

‘OKUMAMI GELİŞTİRİYORUM’

Kütüphaneye gelerek kendini geliştirdiğini dile getiren Cemile İclal Perçin, “Burayı gerçekten çok seviyor ve beğeniyorum. Burada çeşit çeşit güzel kitaplar var, bu kitaplarla okuma hızımı geliştiriyorum. İlk kez 2’nci sınıftayken gelmeye başladım.

O zamanlar dikkatimi çeken ilk şey oyuncaklar ve akıl zeka oyunları olmuştu. Şu an 5’nci sınıftayım ve hala gelmeye devam ediyorum. Bazı arkadaşlarımla birlikte buraya gelip kitap okuyoruz. Bu kütüphanede keyifli vakit geçirebileceğimiz her şey var. Ben burayı gerçekten çok seviyorum.” şeklinde konuştu.

‘KIZIM ÇOK SEVİYOR’

Kızı ile birlikte her çarşamba geldiklerini ifade eden Zeynep Yakut, “Kızımla birlikte burayı yaklaşık 6-7 ay önce keşfettik. Daha önce gittiğimiz şehirlerde çocuk kütüphanelerini görmüştük. ‘Acaba Konya’da da var mı?’ diye araştırınca burayı bulduk. O günden beri kızımla her çarşamba geliyoruz. Kızım Masal burayı çok seviyor. Akıl ve zeka oyunları, kitaplar ve oyun alanı gerçekten çok güzel düşünülmüş.” diye aktardı.

‘ÜCRETSİZ OLMASI ÇOK GÜZEL’

Ücretsiz bir yer olduğuna değinen Zeynep Yakut, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Buranın ücretsiz olması da çok güzel bir durum. Tüm çocuklar, hiçbir statü farkı olmadan buraya gelebiliyor. Benzer kütüphaneler de var ama onlar ücretli olduğu için herkesin bütçesi yetmeyebilir. Burası hem erişilebilir hem de çok güzel bir yer.”

‘2 YILDIR GELİYORUM’

İki yıldır kütüphaneye geldiğini belirten Mustafa Semih Arısoy, “Yaklaşık 2 yıldır buraya geliyorum ve burayı gerçekten çok seviyorum. İstediğiniz temel kitapların hemen hepsini burada bulabiliyor ve temin edebiliyorsunuz. Ben genellikle buraya geldiğimde kitap ödünç alıyorum. Kitap ödünç alma süresi ise şöyle: Eğer bir kitap alırsanız bir ay süreniz oluyor; iki kitap alırsanız 15 günlük bir süre tanınıyor.

Buradaki imkanlar gerçekten çok geniş. Öğrencilerin çalışması için bilgisayar odaları, grup çalışmaları için özel çalışma odaları ve sınırsız internet erişimi mevcut. Bu olanakları çok beğeniyorum. Burayı çok seviyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konya Haberleri