Konya'da okullara kar tatili geldi

Konya’da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda kar tatili olan ilçeler belli oldu.

Konya Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek aksaklıklara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu. Valiliğin uyarısının ardından kar yağışının etkili olduğu yerlerde de okulların tatil edildiği açıklandı. Yapılan açıklamada:

Beyşehir, Derebucak Kadınhanı, Taşkent, Doğanhisar, Bozkır, Yalıhüyük, Hüyük, Ahırlı, Akören, Derbent, Güneysınır ilçelerinde okullar tatil edildi.

Yapılan açıklamalar şu ilçelerde okulların tatil edildiği bildirildi, “Beyşehir İlçemizde 6 Şubat Pazartesi günü olumsuz hava şartlarından dolayı Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Eğitim Öğretime 1 gün ara verilmiştir.

Derebucak ilçemizde, kar yağışının yoğun devam etmesi, buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak, 06/02/2023 Pazartesi ve 07/02/2023 Salı günü (2) gün süreyle eğitime ara verilmesine; kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.

Kadınhanı ilçemizde, kar yağışının yoğun devam etmesi, buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak, 06/02/2023 Pazartesi günü eğitime ara verilmesine; kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.

Taşkent’te 6 Şubat pazartesi günü olumsuz hava koşullarından dolayı ilçe hıfzısıhha kararı ile egitim öğretime (1)gün süre ile ara verilmesine, engelli ve hamile personelin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.

Doğanhisar ilçemizde, yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak, 06/02/2023 Pazartesi günü (1) gün süreyle eğitime ara verilmesine ; kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.

Bozkır ilçemizde, yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak, 06/02/2023 Pazartesi günü (1) gün süreyle eğitime ara verilmesine ; kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.

Hüyük ve Yalıhüyük ilçelerimizde 6 Şubat pazartesi günü olumsuz hava koşullarından dolayı ilçe hıfzısıhha kararı ile egitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmesine, engelli ve hamile personelin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.

Ahırlı ilçemizde, yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak, 06/02/2023 Pazartesi günü (1) gün süreyle eğitime ara verilmesine ; kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.

Akören İlçemizde, yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak, 06/02/2023 Pazartesi günü (1) gün süreyle eğitime ara verilmesine karar verilmiştir.

Derbent ve Güneysınır İlçelerimizde, yoğun kar yağışının devam etmesi, buzlanma ve tipi nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı eğitim ve öğretime 06.02.2023 (Yarın) tarihinde Bir (1) gün süreyle eğitime ara verilmiştir.

Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.

Seydişehir ve Sarayönü ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Pazartesi günü ilk, orta, lise tüm okullarımız, Halk Eğitim kursları, tüm özel resmî kurslar ile fiziksel engelli ve hamile çalışanlar için tatil edilmiştir.

Tuzlukçu ve Yunak ilçelerimizde, yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak, 06/02/2023 Pazartesi günü (1) gün süreyle eğitime ara verilmesine ; kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.

Karapınar ve Emirgazi ilçemizde, kar yağışının yoğun devam etmesi, buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 06/02/2023 Pazartesi tarihinde (1) gün süreyle eğitim öğretime ara verilmesine; kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Çumra, Halkapınar, Ilgın ilçelerimizde, kar yağışının yoğun devam etmesi, buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 06/02/2023 Pazartesi tarihinde (1) gün süreyle eğitim öğretime ara verilmesine; kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Ahırlı
Akören
Akşehir
Beyşehir
Bozkır
Derbent
Derebucak
Doğanhisar
Güneysınır
Hadim
Hüyük
Kadınhanı
Karatay
Meram
Sarayönü
Selçuklu
Seydişehir
Taşkent
Yalıhüyük

Konya Haberleri