Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün gelişmeleri...

CUMHURİYET BAŞSAVCISI İNAL, ENGELLİ PERSONELLE BULUŞTU

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli personeli ziyaret etti.

İnal, Konya Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Ay, Komisyon Üyesi Ali Ekmekçioğlu ve Başsavcı Vekili Ali Eğri ile Konya Adliyesi'ndeki engelli personelle bir araya geldi. Yapılan toplantıda, adliyedeki engelli çalışanların ihtiyaçları, yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. Toplantının ardından İnal ve Ay, günün anısına engelli personellere gül takdim ederek fotoğraf çektirdi. •AA

ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLİYOR

Seydişehir’de Jandarma Genel Komutanlığı tarafından başlatılan "Trafik dedektifleri" projesi kapsamında öğrencilere trafik kuralları eğitimi veriliyor.

İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik ekipleri tarafından, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Ortakaraören Mahallesi Şehit Mustafa Tünel Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Ortaokulunda 200 öğrenciye trafik eğitimi verildi. Çocuklarda trafik bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen eğitimlerde öğrencilere, trafik ışığı, işaret ve levhaları, yaya yolları, öğrenci servislerini kullanma, emniyet kemeri konularında bilgiler verildi. •AA

AKÖREN’DE DOĞAL GAZ DUYURUSU

Akören Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, “İlçemize gelecek olan doğal gazla ile ilgili olarak müstakil evlere bağlantı yapılmayacağı, doğalgaz verilmeyeceği iddiaları tamamen asılsızdır. Seçimden önce dediğimiz gibi asılsız ihbarları gelerek bizzat belediye başkanımızdan bilgi alabilirsiniz. Müstakil evlere doğalgaz bağlantısı verilmesinin en yakın belgesi Çumra ilçesi Bağlar Mahallesindeki müstakil evlere ait fotoğraflarda görülmektedir. Allah'ın izniyle ilçemizdeki tüm evlere doğalgaz verilecektir” ifadelerine yer verildi.

ÇOCUKLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Konya Bilim Merkezinde düzenlenen Doğa ve Toprak Günü temalı bilim gününe Konya Orman Bölge Müdürlüğü katılım sağlayarak çocuklara toprak hakkında önemli bilgiler sundu.

Doğa ve Toprak Günü temalı bilim gününe gelen ziyaretçilere; toprak havuzda fidan dikim eğitimi, sinema gösterimi ve fidan dağıtımı ile Bilim Merkezinde birbirinden eğlenceli oyunlarla, çocuklar eğlenceli anlar yaşadı. Konya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özkan Şahin' de bilim gününe katılım sağlayarak ziyaretçilere fidan dağıtımı gerçekleştirdi. •RAHİME KONGUR

BAŞKAN TUTAL, ASKERLERLE BULUŞTU

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, askere gidecek olan Mehmetçiklerle yemekte bir araya geldi. Başkan Tutal, birliklerine teslim olacak olan Mehmetçiklere hayırlı tezkereler diledi.

Adile Baysal Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, Askerlik Şube Başkanı Murat Akgül ve Mehmetçikler katıldı.

Bizim iki kutsal değerimizi vardır diyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Biri imanımızın ana kaynağı Kuran-ı Kerim, diğeri ise özgürlüğümüzün ana kaynağı olan bu vatan toprakları üzerinde dalgalanan bayrağımızdır. Size bu iki kutsal emaneti vererek yolcu edeceğiz” dedi. Program sonunda Başkan Tutal, askere gidecek olan Mehmetçiklere hediyelerini takdim ederken günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

BEM-BİR-SEN ‘ENGELSİZ YAŞAM” İÇİN BİR ARAYA GELDİ

3 Aralık Dünya Engelliler günü ve haftası münasebetiyle, Bem-Bir-Sen Konya Engelliler Komisyonu öncülüğünde düzenlenen programda ‘Engelsiz Yaşam’ için üyeler bir araya geldi.

Bem Bir Sen Konya Şube Başkanı İrfan Mutlu ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşen” Engelsiz Yaşam “ programında engellilerin hayatın her alanında ayrımcılığa uğramadan var olabileceği; engellerle karşılaşmadan daha saygın şartlarda yaşayacağı bir düzeni sağlamak adına verilen sendikal mücadele ele alındı. Bem Bir Sen Konya, 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinliği hep birlikte yenilen akşam yemeği ardından katılımcı üyelere hazırlanan çam sakızı çoban armağanı hediyeler Başkan İrfan Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından takdim edildi. Etkinlik günün anısına çektirilen aile fotoğrafı ile son buldu.

LİSE EĞİTİMİNDE ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimin daha çok kaliteli hale gelmesi için çalışmaları hızlandırdı. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Ortaöğretimde 10.000 Okul LİSEDEYİZ (Lisede Yenileme İyileştirme Zamanı) Projesi"nin tanıtım toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit'in başkanlığında yapıldı. Toplantıya MEB İlçe Müdürlüğü yöneticileri ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Toplantıda eğitimin kalitesinin artırılması ve öğrencilere yönelik projelerin fazlalaştırılması konuşuldu. Öte yandan Konya’daki liselerde görev yapan rehber öğretmenlere yönelik düzenlenen ve Hava Binbaşı Halil Büker'in konuşmacı olduğu Milli Savunma Üniversitesi Tanıtım Programı, Meram Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. •EROL ÇİMEN

Konya Haberleri