Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa günün haberlerini sizler için derledik...

Selçuklu’da yetim aileler unutulmadı

TDV Selçuklu şubesi gönüllüleri, "Unutursan Yetim Kalır" projesi kapsamında yetim aileleri evlerinde ziyaret etti.

Selçuklu Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından gerçekleştirilen "Unutursan Yetim Kalır" projesi kapsamında yetim aileleri evlerinde ziyaret eden TDV gönüllüleri aileleri yalnız bırakmıyor. Bu hafta Orakçı ve Ekinci ailelerini ziyaret eden gönüllülere; Selçuklu Müftülüğü Vaizi Halil Çelik, ADRB Vaizi Esra Uzun, 100. Yıl Beşevler Kız Kur’an Kursu Görevlisi Şerife Sert, TDV Temsilcisi Hadi Ülgen eşlik etti.

İdeal Gençlik semineri düzenlendi

Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, “Gençlerle Baş Başa” projesi kapsamında Karatay Bozkırlılar Vakfı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu konferans salonunda gerçekleşen seminerde öğrencilere; “Müslüman gencin kimliği, İdeal gençlik, bizi biz yapan değerlerimiz, iman ve ahlak bütünlüğü, erdemlilik, paylaşma ve kardeşlik” konularında görsel sunum yaptı. İmamoğlu daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrencilere tecrübelerini de aktaran Müftü İmamoğlu, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizler sizin için ne yapsak az olur” dedi. Öğrencilerde İmamoğlu’na verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

Eğitim faaliyetleri istişare edildi

Vali Vahdettin Özkan, yoğun mesaisine devam ediyor. Metamfetamin ile Mücadele Akdeniz Bölge Değerlendirme toplantısı düzenledi.

Vali Vahdettin Özkan, Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Mersin ve Osmaniye illerinin Vali/Vali Yardımcısı ve ilgili kurum yetkililerinin katılımı ile çevrimiçi düzenlenen “Metamfetamin ile Mücadele Akdeniz Bölge Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

VALİ ÖZKAN’A ZİYARETLER SÜRÜYOR

Başkent Üniversitesi Konya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdal Karagülle ve Yüksekokul Müdürü Yardımcısı Öğ. Gör. Burcu Üstün, Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti. Vali Özkan, Yüksekokul eğitim-öğretim programı hakkında Yüksekokulu Müdürü Karagülle’den bilgi aldı. Vali Vahdettin Özkan daha sonra, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ile üniversitenin gelişimine katkı sağlanmak üzere yapılması gereken konuları istişare etti. Vali Özkan, yeniden atanan Rektör Zorlu’ya hayırlı olsun temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi.

Altıntaş öğrencilerle tecrübelerini paylaştı

Üniversite öğrencilerine yönelik söyleşi programı düzenlendi. Konya İl Müftülüğü Kampüs Diyanet Gençlik Merkezi’nde Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş’ın katılımıyla söyleşi programı düzenlendi.

Kampüs Camii İmam Hatibi Mustafa Güney'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Diyanet Gençlik Merkezi Koordinatörü Muhammet Küçüküyanık’ın açılış konuşması ile devam etti. Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş’ın üniversite öğrencilerine yönelik söyleşi gerçekleştirdiği program öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Başkan Öztürk: Birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, İl Müdür Yardımcısı İbrahim Töke ve İl Müdür Yardımcısı Esat Altuntaş; Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ ü makamında ziyaret etti.

Fikir alışverişinin bulunulduğu ziyarette Ergin, müdürlüğün çalışmaları hakkında Başkan Öztürk’e kısa bir bilgi verdi. Başkan Öztürk’te ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; Ergin ve beraberindeki heyete çalışmalarında başarı diledi. Öztürk, “İlimizde tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlik ve beraberlik içinde çalışmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

KONESOB’ta eğitimler devam ediyor

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(KONESOB)’nde eğitimler tüm hızıyla devam ediyor.

ILO BİLMER Projesi kapsamında Konya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği yöneticileri ve personeli, kişisel ve mesleki gelişim, sosyal medya okuryazarlığı ve iletişim becerilerini geliştirme konusunda eğitim aldı. KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, “Eğitime her zaman önem veriyoruz. Uzman kişiler tarafından verilen eğitimlerimiz devam edecek. Personellerimiz ve yöneticilerimizde verilen eğitimlerden oldukça memnun” açıklamasında bulundu.

Selçukya'da Onur Gecesi düzenlendi

Selçukya Kültür Sanat Derneği Onursal Başkanlığına Prof.Dr.Saim Sakaoğlu seçildi. Sunuculuğunu Devriş Ahmet Şahin'in yaptığı programda Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat bir konuşma yaptı.

Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Temad Konya Şube Başkanı İsmail Sezer, Gönül Gözü Derneği Genel Başkan Vekili Hatice Hale Yücenurşen, Tümsander Konya Şube Başkanı Cengiz Çelik, TYB Konya Şubesi Yöneticileri, Konyalı şair ve yazarların katıldığı programda Onursal Başkan Prof.Dr.Saim Sakaoğlu, Onur Kurulu üyeleri Esin Çelebi Bayru, Gazi Süleyman Ege, Fahri Özçakıl ve Bahaddin Paslı 'nın vefatı üzerine çocukları Cem ve Can Paslı'ya Onursal Başkan ve Onur Kurulu Üyeliği beratları takdim edildi. Program Selçukya Şairlerinin günün anısına okumuş olduğu şiirlerin akabinde çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

İhtiyaç sahiplerine kışlık yardım yapıldı

‘Kış Bayramı 1 Bot 1 Mont’ yardım kampanyası yardımları devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere alışveriş kartları ve kışlık kıyafetler, TDV Konya Şubesi görevlilerince Tuzlukçu, Yunak ve Akşehir İlçe Müftülüklerine teslim edildi.

Yetkililer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “TDV Konya Şubesine yardımlarını esirgemeyen bütün hayırseverlerimize teşekkür ederiz. Yardımlarımız kış boyunca tüm hızıyla devam edecek. İhtiyaç sahipleri bu kış da yalnız olmayacak. Gücümüzün yettiği herkese ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Konya Haberleri