Konyalı vatandaşlar TMO’ya akın ediyor

Temel gıda ürünlerindeki KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi ile birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi Satış Mağazalarında indirimli fiyattan satışlar başladı.

Temel gıda ürünlerindeki KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi ile birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi Satış Mağazalarında indirimli fiyattan satışlar başladı. Konyalıların yoğun ilgi gösterdiği TMO marketlerinde ayçiçek yağı 92,5 liradan satışa sunulurken, baldo pirinç, nohut ve mercimek gibi ürünlerdeki fiyatların diğer marketlere kıyasla daha düşük fiyatta satışa sunulması dikkat çekiyor. Birçok vatandaş, TMO satış ofislerinin sayısının artırılması yönünde görüş belirtti. TMO’nun ayrıca yem ve un regülasyonu ile üreticinin maliyetlerini önemli ölçüde düşürerek piyasaya uygun fiyattan satış yapılması noktasında kritik rol oynadığı da biliniyor. Bu kapsamda Konya’da 17 un fabrikası TMO ile anlaşma yapmış durumda.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel tüketim maddelerindeki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldüğünü açıklamasının ardından vatandaşlar TMO'nun Konya'daki satış ofisinde uzun kuyruklar oluştu. Piyasada 120 lira ile 180 lira arasında satılan 5 litrelik ayçiçek yağının TMO Satış Ofislerinde 92,5 liradan satışa sunulması ise ilgiyi bir kat daha artırdı. İndirimli fiyattan alışveriş yapan Konyalı vatandaşlar satış noktası önünde kuyruk oluştururken, yetkililer indirimli satışların devam edeceğini belirtti.

TMO ETİKET FİYATLARI DİĞER MARKETLERDEN ÇOK DAHA UYGUN

Son günlerde yaşanan zamların ardından birçok vatandaş, indirimli ürün takibi yapmaya başladı. TMO'nun bakliyat ürünlerinden ayçiçek yağına kadar temel gıda ürünlerinde uygun fiyattan satış yapması, vatandaş tarafından büyük ilgi görmesine neden oldu. Uygulanan KDV indiriminin de etiketlere yansımasıyla, Konyalı vatandaşlar adeta TMO ürün satış noktalarına akın etti. Uygun fiyata alım yapabilmek için uzun süre kuyrukta bekleyen vatandaşlar pirinç, nohut gibi bakliyat ürünlerinin yanı sıra 5 litresi 92,5 TL'den satışa sunulan ayçiçek yağını tercih etti.

FİYATLAR ÇOK UYGUN

Beşyolcivarında bulunan TMO Satış Ofisinde gıda maddelerinin perakende satış fiyatları dikkat çekiyor. Listeye göre; 5 litre ayçiçek yağı 92,5 TL, 1 kilo (iri boy 8mm) nohut 8 TL, kırmızı mercimek 12 TL, yeşil mercimek 6,6 TL, fındık yağı 5 lt 177,5 TL, ronaldo pirinç 5 kg 9,4 TL, naturel iç fındık 500gr 33 TL, groski pirinç (5 kg) 5,65 TL, baldo pirinç 5 kg 11,5 TL, kuru fasulye büyük boy 12,2 TL, kükürtlü kuru kayısı 500 gr 18,5 TL, kuru incir 500 gr çukulat 17 TL, kavrulmuşfındık (500gr 13-15) 33 TL, kavrulmuş fındık (500gr 11-13) 33 TL, kakaolu fındık kreması 14 TL, parça fındıklı kakaolu fındık kreması 14 TL, fındık ezmesi (320 gr) 17 TL, sütlü fındık kreması 18,5 TL, fındık krokanı 500 gr 28 TL ve naturel kuru üzüm 11 TL’den satışa sunuluyor.

VATANDAŞLAR ŞUBE SAYISININ ARTIRILMASINI İSTİYOR

Piyasaya hakim olan zincir marketlerin suiistimalleri nedeniyle güveni sarsılan vatandaşlar, TMO’nun satış mağazalarının sayısının artırılması yönünde çağrıda bulunuyor. Vatandaşlar, TMO satış mağazalarının yaygınlaşması için sosyal medyada çok sayıda paylaşımda bulunuyor.

TMO AYNI ZAMANDA YEM VE UN REGÜLASYONU DA YAPIYOR

TMO tarafından, et, süt ve yem üreticilerinin artan maliyetlerini hafifletmek amacıyla besici ve yetiştiriciler, kanatlı entegre tesisleri ve yem üreticilerine yönelik uygun fiyatlı hububat satışı uygulaması da yapılıyor. Satışlardan; büyükbaş ve küçükbaş yetiştiricileri, kanatlı eti ve yumurta üreticileri yararlanabiliyorken, yem üreticileri ise piyasaya uygun fiyatla yem satışı gerçekleştireceklerini beyan ederek TMO’ya yem satış fiyatlarının listesini ibraz edebiliyor.

KONYA’DA 17 UN FABRİKASI REGULE EDİLİYOR

Un piyasasında ise TMO tarafından, fırıncıların ekmek maliyetini düşürmek amacıyla un sanayicilerine yönelik uygun fiyatlı ekmeklik buğday satışı uygulanıyor. TMO’nun ekmeklik buğday satışlarından faydalanmak isteyen firmalar, fırıncılara ve halk ekmek fabrikalarına 185-200 TL/çuvaldan ürün satacağını taahhüt ediyor ve satış yaptıkları faturaları TMO’ya beyan ediyor. Konya’da faaliyet gösteren 17 un fabrikasının, TMO’ya taahhüt ettikleri fiyattan un satacaklarını beyan ederek, un fiyatlarında olumlu ve faydalı bir adım attığı öğrenildi. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin gerek un gerek yem regülasyon faaliyetlerini yeni hasat dönemine kadar sürdüreceği bilgisine ulaşıldı.

“HIZLI VE GÜVENİLİR HİZMET VERİYORUZ”

Son günlerde medyada yer alan haberlerle ilgili yapılan açıklamada TMO Konya Müdürlüğü şu ifadelere yer verdi, “Kurumumuz misyon ve vizyon gereği tarımsal ürün piyasalarını düzenleyerek üretici ve tüketiciyi koruyacak tedbirler almak, faaliyet alanındaki tarımsal ürün piyasalarında istikrar sağlayan; paydaşlara güven veren, dinamik, yetkin ve çağın gerekleriyle uyumlu tarım sektörünün örnek ve önder kuruluşu olmaya devam etmektedir. Temel değerlerimiz doğrultusunda yenilikçi bakış açımızla güvenilir, kaliteli hizmeti, üretici ve tüketici memnuniyetinin sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Bu nedenle, TMO Konya Başmüdürlüğü, Başmüdür Mustafa Yılmaz tarafından Konya halkına hizmet sunmak için tüketicilerimize kolay ulaşılabilir lokasyonda uygun fiyatlı kaliteli ürünleri sunmak amacıyla Beşyol mevkiinde aralık ayının başından bu yana hızlı ve güvenilir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.Son günlerde Konya Başmüdürlüğümüz perakende satış mağazamıza tüketicilerimizin yoğun ilgisi nedeniyle çeşitli medya kuruluşlarında kamuoyunu yanlış yönlendiren haberler yer almaktadır. Covid-19 pandemisi sebebiyle tüketici ve personelimizin sağlığını düşünülerek mağazamızda izdihama neden olmaması için tüketiciler 10’ar kişiler halinde içeriye davet edilmektedir.Mağazamızın dışında oluşan yoğun kalabalık hem satış yerimizin boyutları ve en önemlisi toplum sağlığı düşünülerek istemsiz oluştuğunu bir kez daha belirtmek isteriz.”

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ

Konya Haberleri