Konyalılar Ankara’daydı

Hamdi Bağcı

MÜSİAD Konya Şubesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası tarafından Ankara'da düzenlenen "Konyalı Bürokratlar ile 8. Geleneksel İftar Buluşması" geçtiğimiz Çarşamba akşamı yapıldı.

Bu sene “Birlikte Konya’yız” teması öne çıkarıldı. Hatta konuşmacılardan hem Lütfi Şimşek, hem Memiş Kütükçü hem de Dış İşleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu “Birlikte Konya’yız” ifadesini öne çıkardılar bu ifadeye vurgu yaptılar.  

Yazımın hemen başında ifade edeyim, bizim Konya’da bu tür programların şaşalı olacağı, israfa kaçacak şekilde yenilip içileceği, mutlaka 5 yıldızlı bir otelde yapılacağı gibi fehimleri ile hareket eden bir kesim var, bilsinler, bunların hiç birisi olmadı.

İsraf yoktu, hatta ikinci tabak pilavı istedik o bile gelmedi, yemek bulgur pilavı ve pirinç pilavı olmak üzere iki çeşit şeklindeydi.

Konyalıların çok iyi bildiği Mehmet Ali Usta yapmış yemeği, yemek lezzetliydi herkes çok beğendi bu pilavı.

Tamam, ama akşam güzeldi, kardeşlik güzeldi, duygular güzeldi, insanların tamamında yüzlerinde bir neşe hâkimdi. Müthiş bir kaynaşma, birlik beraberlik, Konya için kenetlenmiş yürekler vardı.

Bir not olarak şunu da belirteyim, Ankara’ya giderken herkesin birbirine, “Tahir Akyürek toplantıya katılacak mı?”, sorusunu sorusuydu.

Bir arkadaşımız, “Teyit alınmış, katılacakmış” dedi, ama “O trenle gelmez, illa makam aracı ile gelir” diye de ekledi. Nihayetinde de öyle oldu, Ankara’da iftara yaklaşık 20 dakika kala Tahir Bey göründü…

Bu iftar için bir tren kapatılmış, evet yanlış yazmadım, bir tren kiralanmış, trende bizim dışımızda kimse yoktu, sadece bize tahsis edilmiş trenle gittik Ankara’ya…

Açıkça belirtelim, bir tren kapatılmış ise program daha bir havalı oluyor…

Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun konuşması zaten nerede ise bütün medyada ayrıntılı bir şekilde var, Suriye, Mısır ve diğer bazı bölgeler için açıklamalar yaptı.

Size Konya ile ilgili Sayın Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasından aktarabileceğim notlar şöyle, KTO, KSO, KTB ve MÜSİAD Konya Şubesi bir proje geliştiriyormuş, bu projeye göre, üyeleri ile birlikte yapılacak bir kampanya ile adı geçen kurumlarımızın üye sayılarınca, fakire Konya’da iftar ettirilecek.

Konya Valimiz Sayın Aydın Nezih Doğan’ın verdiği bilgiye göre Konya’mızda ihtiyaç sahibi, 50 bin aile varmış…

Yine bununla birlikte Sayın Ahmet Davutoğlu’nun ifadesine göre Tahir Akyürek Bey teklif etmiş, Konya’daki bütün firmalardan Ramazan’a özel ürünlerde indirim yapmaları için kampanya başlatılacakmış.

Diğer konuşmacı Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü de iyi bir konuşma yaptı ve Konya’da önümüzdeki süreçte yapılacak birkaç projeyi anlattı. Hükümete tam destek verdi, Sayın Ahmet Davutoğlu’na tam destek verdi. Güzel bir konuşmaydı.

Ama asılında gecenin konuşmasını MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek yaptı. Gerçekten çok müthiş bir konuşmaydı. Gezi Terörünü çok güzel özetledi. “Kadim Şehir Konya olarak biz kargaşanın değil, huzurun yanında yer alacağız” dedi.

Dr Lütfi Şimşek’in konuşmasında o kadar net ve müthiş bir duruş vardı ki, izah edemem.

Lütfi Bey’in, “Biz yakıp yıkmanın yanında yer almayacağız, biz Kadim Şehir Konya olarak, Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları biliyoruz, bu oyunların bozulması için elimizden ne gelirse yapacağız” şeklindeki çıkışı belki yaygın medyada yer almayacak ama Konya’nın duruşu olarak kesinlikle tarihe geçecektir. Ben şahsen o konuşma için kendilerini kutluyorum. Bu net duruşlara ülkemizin bu süreçte çok ihtiyacı var zaten, bunu da belirtelim.

Diğer birkaç notu da size aktarayım, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker ,KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Ömer Torlak, Mevlana Üniversitesi Rektörü Bahattin Adam’da geceye katılanlar arasındaydı.

Dış İşleri Bakan Yardımcısı Naci Koru’da yine iftar programında gördüğüm diğer önemli zevattan isim olarak sizlere aktarmak istiyorum. Konya Valimiz Sayın Aydın Nezih Doğan, İl Emniyet Müdürümüz, MEVKA Genel Sekreteri Dr Ahmet Akman geceye teşrif eden isimlerini mutlaka zikretmemiz gereken diğer isimlerdi.

Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir hem giderken hem gelirken günün neşe kaynağıydı.

Bu kadarla sınırlı değil tabi notlarımız ama yerimiz sınırlı, daha notum çok, belki bir yazıyı daha bu konuya ayırırız diyelim ve yazımızı bitirelim…

Neticede Konya Ankara’da ve Ankara’daki Konyalılar da bizim yanımızda oldukları güzel bir iftar programını böylece bu yılda yaşamış oldu.

Daha nicelerine diyor, emeği geçenleri kutluyoruz…