Konyaspor’un rakibi Gaziantep FK

İttifak Holding Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 tur maçında bugün sahasında Gaziantep’i konuk edecek. Kazananın çeyrek finale yükseleceği mücadele saat 15.45'te başlayacak.

Süper Lig'de çıktığı son maçında deplasmanda Fatih Karagümrük'e 2-1 kaybeden İttifak Holding Konyaspor, bugün kupa sınavına çıkacak. Son 16 tur maçında Gaziantep FK'yı konuk edecek olan yeşil beyazlılar karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bu sezon uygulanan yeni statü gereği son 16 tur mücadelesi, tek maç eleme usulüne göre yapılacak. Karşılaşmayı kazanan takım, çeyrek finale yükselecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda saat 15.45'te başlayacak karşılaşmayı hakem Suat Arslanboğa yönetecek.

SON 16 FARKLI GALİBİYETLERLE GELDİ

İttifak Holding Konyaspor, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'na 4. Tur'dan başladı. Yeşil beyazlılar, 4. Tur'da TFF 2. Lig temsilcisi Manisa FK'yı 7-0 yenmeyi başararak bir üst tura yükselmişti. 5. Tur maçında ise TFF 1. Lig ekibi Altınordu'yu konuk eden Anadolu Kartalı, bu maçta da sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak adını son 16 turuna yazdırmış ve çekilen kura sonucu Süper Lig ekibi Gaziantep FK ile eşleşmişti. Gaziantep temsilcisi ise 4. Tur'dan başladığı kupadaki ilk maçında TFF 2. Lig temsilcisi Serik Belediye'yi 3-0, 5. Tur maçında ise yine TFF 2. Lig temsilcisi Kocaelispor'u 3-2 yenmeyi başararak son 16 turuna yükselmeyi başardı.

GAZİANTEP FK İLE 10. MÜCADELE

İttifak Holding Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda karşılaşacağı Gaziantep FK ile 10. maçına çıkacak. Yeşil beyazlılar, Güney Doğu temsilcisiyle bugüne kadar çıktığı 9 maçtan 3 galibiyet 2 beraberlik alırken 4 maçta da sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Yeşil beyazlılar, Gaziantep FK ile bu sezon 24 Ekim 2020 tarihinde Süper Lig'in 6. hafta maçında deplasmanda karşı karşıya gelmiş ve sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrılmıştı.

ARSLANBOĞA YÖNETİMİNDE 9. MAÇ

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda İttifak Holding Konyaspor'un bugün oynayacağı Gaziantep FK maçını Hakem Suat Arslanboğa yönetecek. Karşılaşmada Arslanboğa'nın yardımcılıklarını Deniz Turgut ve Murat Ergin Gözütok yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Direnç Tonusluoğlu olacak. Yeşil beyazlılar, Gaziantep FK maçıyla birlikte Suat Arslanboğa yönetimindeki 9. maçına çıkmış olacak. Arslanboğa yönetiminde daha önce 8 maça çıkan Konyaspor, bu karşılaşmaların 4'ünü kazanırken, 2 beraberlik ve 2 de mağlubiyet aldı.

MAÇA TEKNİK DİREKTÖRSÜZ ÇIKACAKLAR

Teknik direktör Marius Sumudica ile yollarını ayırdıktan sonra henüz yeni bir isimle anlaşmayan Gaziantep ekibinde, Konyaspor maçında takımın başında antrenör Erdal Güneş görev yapacak. Gaziantep temsilcisinde sakatlıkları bulunan Andre Sousa, Jean Armel Kana Bıyık ve Nouha Dicko, İttifak Holding Konyaspor karşısında forma giyemeyecek. Öte yandan Gaziantep FK'nın teknik direktörlüğü için ismi geçen Aykut Kocaman'ın teklifi reddettiği ve sezon sonuna kadar takım çalıştırmak istemediği öğrenildi.

MUHTEMEL 11’LER

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Ömer Ali, Amir, Jevtovic, Shengelia, Daci, Milosevic, Kravets

Teknik Direktör: İsmail Kartal

GAZİANTEP FK: Günay, Oğuz, Olkowski, Kubilay, Djilobodji, Güray, Mirallas, Vetrih, Maxim, Jefferson, Muhammet

Teknik Sorumlu: Erdal Güneş

STAT: MEDAŞ Konya Büyükşehir

SAAT: 15.45

YAYIN: A Spor

HAKEM: Suat Arslanboğa

HABERLER: HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU

Konya Spor Haberleri