Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Konya Karayolları Bölge Müdürü Gökhan Köroğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Başkanları ve basın mensuplarıyla birlikte yapımı devam eden Alacabel Tünelinde incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında Karayolları yetkilileri, tünel çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ve beraberindeki heyete bilgilendirme sunumu yaptı.
2026 SONUNDA AÇILIYOR
Yapılan incelemelerin ardından tünel çalışmasını yürüten yetkililer, tünelin 2026 yılı sonlarına doğru tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığını belirtti. Alacabel Tüneli'nde kazı ve destek imalatının tamamlandığını, her iki tüpte de ışık göründüğünü, tünel yapımında elektro mekanik, aydınlatma, havalandırma ve asfaltlama işlerinin kaldığı belirten yetkililer 11 kilometrelik bağlantı kısmında bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yolun tamamlandığını bildirdiler.
Başkan Ustaoğlu ve beraberindeki heyet, tünelin Seydişehir girişinden Antalya yönüne araçlarla geçiş yaparak çalışmaları yerinde inceledi. Altyapı, güvenlik sistemleri ve bağlantı yolları üzerine teknik değerlendirmelerde bulunuldu. Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, tünelin tamamlanmasıyla birlikte ilçenin Antalya bağlantısının hızlanacağını, ekonomik ve turistik açıdan bölgeye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Ustaoğlu, “tünelin tamamlanması ve biran önce hizmete açılması için Seydişehir olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Alacabel Tüneli sadece bir ulaşım yatırımı değil, aynı zamanda Seydişehir’in geleceğine yapılan stratejik bir yatırımdır. Bu proje tamamlandığında hem ulaşım güvenliği artacak hem de Seydişehir-Antalya hattı çok daha kısa sürede kat edilebilecek.” dedi.