LİSTEYE DAİR SÖYLENTİLER VE KADIN ADAYLAR

Murat Can

Sosyal medyada yine kıyametler kopmuş…

Bu seferki haber daha bomba…

Ak Parti’nin Konya Milletvekili adayları belli olmuş!

Bazı milletvekili adaylarının paylaşımlarına baktım. Dua istiyorlar.

Tek dedikodu bu değil.

Başkentçi hesabından atılan twitlerde pek çok şehirde olduğu gibi Konya listesine dair bir sürü paylaşım.

Kiminde heyecan, kiminde endişe…

Önce şuradan başlayayım. Gerek sosyal medya hesabımda gerekse köşe yazılarımda defalarca üzerinde durduğum bir konu var.

Ak Parti’nin Konya listesinde 14 aday yer alacak. Ben Konya’nın Ak Parti’ye 12 milletvekilliği vereceğini düşünüyorum.

Daha açık yazayım. Ak Parti Konya’dan 12 milletvekili çıkartır. Daha önce bu bilindiği gibi bu sayı 11’di.

Bu görüşleri paylaşırken şunun altını hep çizdim.

Listede öyle fazla boş yer yok. 2 bilemediniz 3 kişi ekstradan aday olma ihtimaline sahip.

Hatta bu listede daha önce 2 olan bayan aday sayısının 3’e çıkartılma ihtimali var.

Böyle bir durumda bayanlar arasındaki rekabet daha bir çekişmeli geçecek.

Mevcutta zaten 2 bayan milletvekili var.

Bayan Milletvekillerimizden Gülay Samancı ve Ayşe Türkmenoğlu’nun yeniden listede olma ihtimalini taşıyorlar.

Gülay Samancı gerek Meclis çalışmalarında gerekse saha çalışmalarında pek varlığı hissedilmeyen bir isim. Meclis’teki çalışmalarına bir göz atayım dedim. Pek kayda değer bir detay göremedim.

Daha çok eşinin bakan müşaviri olmasıyla gündeme geldi. Birde tren garında ve üniversite hastanesinde yaşadığı bir iki olay var benim bildiğim. Ancak üzerinde çok fazla durmayalım şimdi. Artısına gelecek olursak Meclise başörtülü gelerek kazanmış olduğu bir avantaj var. Bu yüzden Ak Parti’nin bir vefa ortaya koyarak kendisini yeniden aday gösterebileceği düşüncesindeyim.

Ayşe Türkmenoğlu deneyimli bir vekil olması ve seçim bölgesi itibariyle yine şanslı görünen bayan adaylardan…

Bir diğer isim Özlem Çepni. Özlem hanımı hiç tanımam. Ancak MKYK’da olması listeye girme ihtimalini güçlendiriyor. Aslında siyaseten acemilik yaptığı oluyor. Özlem hanımın “Ak Parti’ye vefa borcum var.” Açıklaması bana garip gelmişti. Ancak zaman içerisinde kendisi de daha dikkatli olacaktır elbet. Bütün bunlar dikkate alındığında bayanlar listesinin bu üç isim etrafında şekilleneceğini düşünüyorum ben.

Tabi siyaset her zaman sürprizlere açıktır.

Ak Parti’nin Konya listesinde 3 bayan aday olacağını düşünürsek, bir de Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun varlığını hesap edersek geriye 10 kişilik bir açık kalır.

Başkentçi twiter hesabından isimler yayınlanıyor dedim.

Aslında çok sürpriz yok ilan edilen isimler arasında. Şimdi bana geri kalan 10 kişiyi doldur deseniz yazacağımız isimler aşağı yukarı aynıdır.

Yani 10 adaydan 8’ini kesin tuttururum. Nitekim üst komisyonda hangi adayların değerlendirmeye tabi tutulduğunu, yani finale kalan isimleri zaten biliyorum. Bu yüzden ben daha çok sürprizlerle ilgileniyorum.

Adayların şu anda belirlendiği dedikodusuna gelince…

Bir önceki seçimlerde Genel Merkez MKYK üyesi bir arkadaşım aday adayıydı. Bakın hem MKYK hem de aday adayı. “Kesin listede” dedik. Nitekim Listelerin YSK’ya verilmesinden bir gün önce yapılan çalışmada ilgili genel başkan yardımcısı kendisine “Ankara 5” hayırlı olsun” diyerek aday listesinin 5. Sırasında olduğunun müjdesini verdi.

Gece evine milletvekili olarak giden arkadaşım sabahsa ciddi bir sürpriz yaşadı.

Saat 15:00’da Genel Merkeze gelen Sayın Erdoğan “Cevdet Erdöl’ü unuttuk, listeyi getirin” dedi. Listeyi tarayan Sayın Erdoğan “x’in yaşı daha genç” diyerek kendisini listeden silip yerine Cevdet Erdöl’ü aday olarak yazdı.

Bu değişiklikten sonra saat 16.00’da Ak Parti aday listesi YSK’ya verilmek üzere yola çıktı. Bu arada bu arkadaşım hala MKYK üyesi ve sanırım artık bu seçimde milletvekili adayı olacaktır.

Buradan varmak istediğim nokta şu.

Bir birinden kıymetli aday adaylarımız “Konya listesi belli olmuş” paniğine kapılmasın. Listeler 7 Nisan saat 17.00’da YSK’ya teslim edilecek. İnanın bana o tarih ve saate kadar meydana gelebilecek değişikliklere siz bile şaşırırsınız. Bu yüzden heyecan yapmamak sükûnetle 7 Nisan’ı beklemek gerek. Saat 17.00’da ilan edilecek liste herkesin merakını giderecektir. Ondan önce yazılanlar çizilenler fasa fiso diyorum.