Mehmet Büyükaslan: Belediyeciliğin olduğu her yerde biz varız

Konya’da en çok üye sayısına sahip olan Bem-Bir-Sen, yaptıkları çalışmalarla belediyecilik faaliyetlerine öncülük ediyor. Sadece Konya bazında çalışmalar yapmadıklarını dile getiren Başkan Mehmet Büyükaslan, “Belediyeciliğin olduğu her yerde biz varız.” dedi.

Konya’da gece gündüz çalışan Bem-Bir- Sen üyeleri, pandemi sürecine en çok katkı sağlayanlar arasında yer alıyor. Belediyeciliğin Konya’da bir gelenek olduğunu söyleyen Konya Şube Başkanı Mehmet Büyükaslan, “Bugün itibarıyla 2 bin 950 üyeye sahibiz. Konya dışına çıktığınız zaman belediyeciliğin Konya’da ne kadar ileride olduğunu ancak o zaman anlayabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

‘ÜYELERİMİZ GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLARDIR’

Pandemi sürecinde sağlık çalışanları kadar belediye çalışanlarının da çok emek verdiğini belirten Başkan Mehmet Büyükaslan, “Yerelde düşündüğünüz zaman bizim üyelerimiz aslında görünmeyen kahramanlardır. Bu pandemi sürecinde temizliğinizin yapılmadığını, çöplerinizin alınmadığını düşünün. Salgın daha çok yayılır. Bizim üyelerimiz geceleri sokakları, pazar yerlerini sabunlu sularla yıkarlar. Ama bunları gece yaptıkları için görünmezler. Mahallelere sürekli ilaçlama yapılır. Pandemi olmadığı zamanlarda kış ayında da kar temizliği yapılır. Pandemide kendi görevlilerimizin yanında, Vefa Destek Grupları da belediyelerin bünyesindedir. Bu insanların karantinaya alınan binalara girmemeleri gibi bir şansları yok. En riskli işleri biz yapıyoruz. 400 dairelik bir bina karantinaya alındı ve bu binanın ihtiyaçlarını 15 gün boyunca bizim belediyedeki arkadaşlarımız karşıladı. Yaklaşık 3 bin üyemiz olduğu için her ilçede temsilerimiz ve üyelerimiz bulunmaktadır. Teşkilatlanma yapımız iyi durumda.” şeklinde konuştu.

‘MESLEKİ VE KİŞİSEL GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLIYORUZ’

Üyelerinin hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine katkı sağladıklarının altını çizen Büyükaslan, şöyle konuştu: “Bem- Bir- Sen üyelerine yönelik avantajlarımız bulunmaktadır. Bununla alakalı ‘Sosyal Denge Sözleşmesi’ adı altında bir madde var. 4 bin 688 saylı kanunun 32’inca maddesinde ‘sadece belediyelere, belediye sendikalarına, belediye başkanlarıyla ikili sözleşme yapabilir’ diye bir hüküm var. Diğer iş kolları bakanlıklara bağlı olduğu için onlarda böyle bir hüküm yok. Her belediyemiz bir bakanlık teşkilatı gibi çalışıyor. Bem- Bir- Sen olarak 31 ilçemizin 28 tanesinde üyelerimize sosyal denge sözleşmesi ödüyoruz. Sözleşme yapma yetkisi, en çok üyeye sahip sendikaya aittir. O nedenle bize üye olanlar ayrı bir maddi gelire sahip olmaktadırlar. Gerek yerel gerekse ulusal bazda çalışanlarımıza yönelik sürekli eğitim seminerleri düzenliyoruz. Geçen yıl Türkiye genelinde büyük bir bilgilendirme semineri düzenledik. Aslında bunlar yüksek ücretlerle yapılan seminerler ama biz sendika aracılığıyla yaptığımız için bunları ücretsiz olarak yapıyoruz.”

‘EN ÇOK ÜYEYE SAHİP OLAN SENDİKA: BEM-BİR-SEN’

Türkiye genelinde 16 yıldır en çok üyeye sahip olan sendikanın Bem-Bir-Sen olduğunun bilgisini veren Büyükaslan, “Genel merkezimizde bir hukuk büromuz var ve 6 tane avukatımız çalışmakta. Bir mağduriyet varsa hemen ilgili şube başkanı aranır. Artı olarak her üyemizin ferdi kaza sigortası var. Üyelerimizin hepsine bu sigortayı yapıyoruz. Yaptığımız iş riskli bir iş olduğu için kişide bir meslek hastalığı olabiliyor. Mesela temizlik işiyle ilgilenen arkadaşlarımızda  çalışmasından dolayı üst solunum yolu hastalığı olabiliyor. Bunun tedavisi gerekebiliyor. Kişi, meslek hastalığı olduğunu kanıtladığında, ferdi hayat sigortası tedavi giderlerini karşılıyor. Geçtiğimiz yıllarda hayat sigortası da yapıyorduk. Sendika olarak, doğal yollarla vefat edenlerin ailesine 10 bin lira, kaza nedeniyle vefat edenlerin ailelerine ise 225 bin lira ödeme yapıyoruz. Bunu Konya’da çok kişiye yaptık,” ifadelerini kullandı.

‘ÜYELERİMİZE İNDİRİM ANLAŞMALARI YAPIYORUZ’

Bem- Bir- Sen olarak üyeleri adına değişik kurumlarla indirim anlaşmaları yaptıklarına değinen Büyükaslan, “Üye kimlik kartlarını göstermeleriyle üyelerimiz bu indirimlerden faydalanabilmektedir. Konya Büyükşehir Belediyesi üyelerimize yüzde 50 indirim yapmaktadır. Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca ile birlikte toplantı yaptık. Karatay termal tesisleriyle de özel bir anlaşma imzaladık. Karatay Belediyesiyle de bir indirim anlaşması yaptık ve Karatay Belediyesinin ilk indirim anlaşması yaptığı sendika Bem -Bir- Sen oldu. Bu indirim anlaşması ihtiyaç olan her alanda kullanılmaktadır. Belediye binalarımızın bulunduğu yerlerin yakınlarındaki kuru temizleme firmalarıyla dahi anlaşma yaptık. Üyelerimizin ihtiyaçlarını en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz. Bunlar çok küçük gibi görülebilir ama memurlarımızın standartlarını sağlamak için biz ne gerekiyorsa yapıyoruz.” diye konuştu.

‘PANDEMİ İÇİN MESAJ SİSTEMİMİZ VAR’

Pandemi sürecinde en çok işe yarayan sistemlerden birinin mesaj sistemi olduğunu kaydeden Büyükaslan, “Bembirsen42.org diye internet sitemiz var. Bir de Bembirsen42 mesaj sistemimiz var. Plazma ve kan lazım olduğunda anında 3 bin kişiye birden ulaşabiliyoruz. Biz mesaj sisteminde kimin üye olup olmadığına bakmıyoruz. Buradan günde 20’ye yakın mesaj gönderiyoruz. Ben de numarası kayıtlı olmayan tanımadığım bir arkadaşımız mesaj attı. Babasının kronik bir rahatsızlığı olduğunu ve plazma bulunması gerektiğini söyledi. Hemen mesajı attım ve o arkadaşımız gece saatlerinde tekrar beni aradı. Beş kişiden plazma alındığını, babasının kurtulacağını söyledi. Bu benim için büyük bir mutluluk oldu.” diye anlattı.

‘BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ ÇOK ÇALIŞIYOR’

Konya’da belediyeciliğin çok üst noktalara geldiğini belirten Büyükaslan, “Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 31 ilçedeki Belediye Başkanlarımızın tamamı bizim çalışma arkadaşlarımızdır. 31 ilçeden 28 tanesinde Büyükşehir ve KOSKİ de dahil olmak üzere tamamında memur arkadaşlar için sosyal denge sözleşmeleri yaptık. Burada Belediye Başkanlarımızın memurlarına veya çalışanlarına verdiği değer çok önemlidir. Çalışanlarına değer verdikleri için bizimle sözleşme yapıyorlar. Konya’da Belediye Başkanları bir başkan gibi değil bir belediye çalışanı gibi çalışmaktadır. Allah hepsinden razı olsun.” diyerek sözlerini noktaladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

Konya Haberleri