MİLLİ İÇKİMİZ SÜT OLUR MU?

Sami Gediz

Dünya Süt gününü kutladık… Meram Süt Üreticileri Birliği tarafından düzenlenen program Karatay’da Mahmut Şevket Paşa Ortaokulunda gerçekleşti. Aslında tezat bir durum var. Meram Süt Üreticileri ama program Karatay’da düzenleniyor. Sanırım okul öğrencilerinin hazırladığı kampanya dolayısıyla bu organizasyon gerçekleşti. Bu açıdan Mahmut Şevket Paşa Ortaokulu müdürü, öğretmenleri ve öğrencilerini kutlayalım. Program süt kıvamında akıcı bir şekilde gerçekleşti. Karatay bu programa önem vermiş ki hem Belediye Başkanı Mehmet Hançerli hemde Kaymakam Mustafa Altıntaş yerlerini almışlardı. Programa Konya Şeker’in de katkısı büyük olmuş. Öğrencilerin projesine katkı sağlamak için hiç düşünmemiş. Torku’nun sütü ve çikolatası da zaten çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. İzdiham yaşandı diyebiliriz. Sınıf öğretmenleri kucaklarında çikolata ve süt kutularıyla sınıflarına giderek çocuklara bunları dağıttılar. Genel olarak protokol konuşmaları da hep sütün faydası ve protein değerleri üzerineydi. Bu konuşmalar çocukların dikkatini çekmedi. Farklı bir uygulama ve anlatımla süt daha iyi anlatılabilirdi. Belki ilk olduğu için acemilik diyelim. İlerleyen zamanda geleneksel hale gelirse, umarım farklı metotlarla süt anlatılır. Bu tür programlar tek okulda bağımlı kalmak yerine genele de yayılabilir. Karatay Belediye Başkanımız Mehmet Hançerli ile biraz sohbet etme imkanı bulduk. Başbakan’ın ayran politikasını ve Milli İçkimiz ayran açıklamasını hatırlattım ve Dünya Süt gününde sizce Süt’te milli içkimiz olabilir mi soruma tam siyasetçi cevabı verdi. Zaten ayranın da kökü süt olduğu için milli içkimiz süt bile sayılabilir diyerek sütünde milli içkimiz olabileceği izlenimini verdi. Bu konu uzun zaman gündemde kalmıştı. Başkan konuşmasının devamında, sütü zaten doğduğumuz anda içmeye başlıyoruz, vücudumuzun gelişmesinde, sağlıklı olmamızda büyük etkisi var, dedi. Yani Karatay Belediye Başkanımızla Milli içkimiz kategorisine Süt’ü de almış olduk. Bu konuda sosyal medya geyikleri de bir hayli komikti. Onları sizlerle paylaşmak istiyorum.

* Milli yemek makarna, milli yakacak kömür, Milli içki ayran, liste böyle uzar gider.

* Diyanet kapalı ayran içmek caiz mi açıklamalı. Cacık da milli kokteylimiz bu durumda Hey Allah’ım ne günlere kaldık. İçki alkollü içecektir.

* Sütaş ayran milli içki kategorisinde bu yıl ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmeye hak kazandı. Ayranı da içki yaptık ya hadi hayırlısı…

* Ayran milli içki oldu süt ürünleri satan bütün markaların hisseleri arttı.. Yayık ayranı ne oldu?

* Ayran içip daha güzel uyuyalım millet olarak değil mi?

* Fırat: “Şimdi ayran milli içkimizse açık ayran kaçak içki mi oluyor” hehe

* Ayran milli içki ise Susurluk başkent olsun.

* AYRAN içki değil, İÇECEKTİR. Türk’ün MİLLİ içkisi ise “KIMIZ”.TÜRK olmakla gurur duymayan, bunuda bilemez elbet!!!

* Bu milli içki “ayran” olduysa.. Her bakkal da “meyhane” mi oluyor?.. Ruhsat gerekecek mi?.. Uff kafam çok karışık yaaa

* Başbakan Erdoğan ne söylese tersini yapan bir kitle var. Milli içki bira değil ayran dedi diye, biracılar çoğalacak. Külli zarar. Hep zarar.