Putin imzayı attı:Savaşta ölen askerlerin ailelerine 71 bin dolarlık yardım!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşta ölen Rus askerlerinin ailelerine 5 milyon rublelik maddi yardım yapılmasına yönelik kararnameyi imzaladı.

Şubat ayında 1 yılını dolduracak Rusya-Ukrayna savaşında, Rusya lideri Putin, savaşta ölen askerlerin ailelerine maddi yardım yapılacağını duyurmuştu. Putin ilgili kararnameyi imzalarken, ölen Rus askerlerinin ailelerine bir defaya mahsus 5 milyon ruble (71 bin 500 dolar) maddi yardım yapılacağı öğrenildi.

YARALI ASKERLERİN AİLESİNE İSE 41 BİN DOLAR

Rusya Devlet Bilgi Servisi'nde yayınlanan kararnamede, yaralanan Rus askerlerinin ailelerine de bir defaya mahsus 3 milyon ruble (41 bin dolar) maddi yardım yapılacağı aktarıldı.

Ölen veya yaralanan Rus askerlerinin aileleri kayıplarına dair belgeleri belirtilen bir internet sitesi üzerinden yetkili birimlere ulaştırarak maddi yardımlardan faydalanabilecek.

ÖLEN ASKERLERİN EŞLERİNDEN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Öte yandan savaşta ölen askerlerin eşleri Putin’e geniş çaplı bir seferberlikçağrısında bulundu.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Rusya’nın Dul Asker Eşleri grubu, "Başkanımız Vladimir Putin'den Rus ordusunun geniş çaplı bir seferberlik gerçekleştirmesine izin vermesini istiyoruz" ifadelerini kullanarak, “Başkomutanımızdan askerlik çağındaki erkeklerin Rusya'dan ayrılmasını yasaklamasını istiyoruz. Bunu istemek için hakkımız var. Kocalarımız bu adamları korurken öldü. Ama eğer kaçarlarsa bizi kim koruyacak?” dedi.

Dünya Haberleri