Satışı rekor kıracak! Motosiklet ise lüks oldu...

 Muhabir
Motosiklet masraflarının artık arabadan daha fazla olduğunu ifade eden Fatih Tekeli, vatandaşların artık zorunlu olarak bisiklet kullanımına yöneldiğini belirtti. Tekeli, bu yıl bisiklet satışlarında patlama yaşanacağını da aktardı.

Alım gücü, artan akaryakıt fiyatları, yüksek bakım giderleri ve sıkı trafik denetimleri, vatandaşları alternatif ulaşım araçlarına yöneltti.

Motosiklet kullanımının artık araba kullanımından daha masraflı hale geldiğini belirten İlkay Motor sahibi Fatih Tekeli, birçok kişinin zorunlu olarak bisiklet kullanmaya başladığını söyledi. Tekeli, bisiklete olan ilginin bu yıl büyük oranda arttığını dile getirerek satışlarda ciddi bir artış beklediklerini dile getirdi.

‘BÜYÜK İLGİ VAR’

Bu yıl vatandaşların bisiklete yoğunlaştıklarını aktaran Tekeli, “Yaz dönemi açıldı. Bisiklet kullanımları yoğunlaştı. Bu yıl bisiklete büyük bir ilgi var. Bu yıl satışlarda patlama bekliyoruz. Bisiklet kullanan vatandaşların büyük bir kısmı zorunluluktan kullanıyor. Çünkü en ekonomik ulaşım araçlarından biri bisiklet.

Akaryakıt gideri, ruhsatı, ehliyeti yok. Masrafı da çok az. Şehrimiz bisiklet kullanımına uygun. Sadece araç sürücülerimizin bisiklet sürücülerine saygı duyması gerekiyor. Bu konuda duyarlı olmalılar.” ifadelerine yer verdi.

‘BİSİKLETİN MASRAFI YOK’

Bisikletin masrafsız olduğunu vurgulayan Tekeli, “Bisiklet fiyatları 5 bin liradan başlıyor. Fiyatlar normal seviyede. Tamir için getirenler de oluyor ama çoğu kendi ustası oldu. Kendileri yapıyor. Küçük masraflar oluyor. En fazla tekeri patlıyor, zinciri kopuyor. Parçaları da ucuz. Motosiklet maliyetlerine ulaşamayan vatandaşlarımıza bisikleti öneriyoruz.” diye aktardı.

‘MOTOSİKLET ARTIK LÜKS OLDU’

Motosiklete binmenin arabaya binmekten daha masraflı bir hale geldiğini ifade eden Tekeli, “Elektrikli bisiklet, motosiklet artık lüks oldu. Vatandaşlar artık plakasız, kasksız zaten gezmiyor. Ama motosiklet noktasında yoğun bir denetim var. Örneğin 10 bin liralık motosikletler 50 bin liralık cezalar yiyorlar. Ceza yemeyen motorcu kalmadı. Bu yüzden alt segmentli motosikletler kullanılmamalı. Düşük gelirli vatandaşlar, arabaya ulaşamadığı için motosikletleri tercih ediyorlar. Ama artık motosiklete de ulaşamıyorlar. Artık motosiklete binmek arabaya binmekten daha masraflı hale geldi.” şeklinde konuştu.

‘İNSANLARIN GÜCÜ YETMİYOR’

Motosiklet masraflarına insanların gücü yetmediğini aktaran Tekeli, “Maddi yönden güçlü olunduğu zaman kurallara dört dörtlük şekilde uyulur. Herkes kurallara uymak, teçhizatı tam olsun ister. Ama insanların gücü buna maalesef yetmiyor.

Ulaşım için zar zor motosiklet alan insanlar bu kuralları karşılayamıyor. Artık bu kesim motosiklet, elektrikli bisiklet almıyor. Vatandaşlarımıza da önermiyoruz. Ödeyemeyecekleri cezalarla karşılaşınca bizler de üzülüyoruz. Onların iyiliği için bisiklete yönelmelerini söylüyoruz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Gündem Haberleri