Seçimlerin Nabzı

Erol Çimen

            Kıymetli okurlarım hanım rahatsızlandı. Selçuk Tıp Fakültesi acil servisine götürdüm. Hanımın doktoru Profesör Fikret Kanat hoca göğüs bölümünde yer olmamasına rağmen hastasına göğüs cerrahi bölümünde bir yatak buldu. Hastaneye yatırdı tedavisine başlandı. Allah Fikret Beyden razı olsun.

           Hanım 27 senedir göğüs hastası.27 senedir hastaneler mekanımız oldu.2002  yılından bu yana sağlık sektöründe  devrim niteliğinde değişiklikler oldu. Eskiden hastaneler pislikten geçilmezdi. Şimdi ise yerlere bol dök yala, sanki 5 yıldızlı otel ayarındalar. Pırıl pırıl tertemiz. Eskiden çalışanlar hastalara gardiyan gibi davranırlardı. Şimdi ise güler yüzlü davranıyorlar.

            Hanımın başında refakatçilik yapıyorum. Eskiden refakatçıya ayrı bir para alırlardı. Şimdi onu da almıyorlar. Hemşire kız adı Betül, amca karşıdaki arkadaşa git sana bir refakatçı kartı çıkarsın dedi. Gittim kızım para alıyor musunuz ? diye sordum. Ne parası amca refakatçıya paramı olur dedi. Çünkü yaşı daha küçük geçmişi bilmiyor.

              Hanım dört kişilik bir oda da kalıyor. Her hasta yatağının başında refakatçıların gündüz oturması ve gece yatması için bir koltuk var. Odanın içinde banyo, WC, lavabo var. Tertemiz pırıl pırıl.  Buzdolapları var, televizyonları var, hasta başı dolapları var, hastaların fazla eşyalarını koymaları için her hastaya ayrı bir dolap var. Benim hanımla birlikte oda da 4 hanım hasta var. Hastanın birisi Cihanbeyli,  birisi Karamanlı, biriside Bosna Hersek Mahallesinden.  Karaman’lının refakatçısı gelini, Cihanbeyli’nin refakatçısı kızı, Bosna Hersek Mahallesindekinin refakatçisi kızı Ermenek te hemşire.

             Akşam yemeğini yedik. Benimle birlikte oda da 8 kişi var. Hanımlar 24 Haziran hakkında ne düşünüyorsunuz dedim.  Cihanbeyl’inin kızı Banu;”  Eğer bu Millet bu hizmeti görmezde Tayyibe oy vermezse nankörlük yapmış olur” dedi. Karamanlı;” bizim Karaman da kürtler çok, terör örğütü 5 çocuğu olandan 2 sini istemiş onlarda çocuklarını vermemek için Karaman’a kaçmışlar. Fabrikalarda işe ğirmişler hepsi çalışıyorlar Tayyibe çok dua ediyorlar , Adana dan Mardin’e kadar yollar otoban oldu. Bu millet bu hizmetleri görüyor” dedi. Cihanbeyli;” Van da deprem oldu Tayyib Van’ı yeniden inşa etti. Kürtler bu hizmetleri görmüyorlar mı? İllaki Tayyibe verirler “dedi.

         Ben de onlara dedim ki;” eğer bir hastane odasında 8 kişiden 8 ide  Tayyibe oy vermeyi düşünüyorsa demek ki Tayyib bu seçimi büyük farkla ilk turda kazanacak “demektir.

        ALLAH seçimleri bu millete ve ümmete hayırlı kılsın. Amin. Selam ve Dua ile