Selçuk İletişim gurur kaynağı

Abdullah Akif Solak

Konya gündemi malum hareketli geçiyor. Konya gündemindeki programlar, organizasyonlar zaten herkes tarafından ele alınıp değerlendiriliyor. Ancak ben bugün, geçtiğimiz hafta haberini aldığımız Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin başarısını yazıyorum. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunlarından olmam belki bu yazıyı yazmama neden oldu. Ancak bu başarı sadece Selçuk İletişim’in değil, Konya’nın bir başarısı.

Yazıma İletişim Fakültesi’ne gireceğim sene yaşadığım bir anekdotu yazarak başlayacağım.

 Sene 2007. Üniversite sınavlarına girmişiz, sonucunu almışız hangi üniversiteyi hangi bölümü yazsak diye araştırma yapıyorum. İletişim Fakültesi okumak aklımın ucuna bile gelmemişti daha önce. Çevremdekilerle yaptığım birkaç fikir alışverişiyle İletişim Fakültesi’nin de olabileceğini düşünmeye başlamıştım. Bazı hocalarımın bu fikre sıcak bakması ve birkaç ikna edici cümleleri benim İletişim fakültesi okumaya karar vermeme neden olmuştu. Sıra tabi hangi üniversiteyi tercih edeceğime gelmişti. Tercihlerden önce ciddi bir araştırma yapmaya başladım. Yaptığım araştırmalarda Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin adı, tercih edilecek üniversiteler arasında ilk sıralarda yer alıyordu. Çeşitli kaynaklardan yaptığım araştırmalar neticesinde bir gün kendimi Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde buldum. Kimi bulursam, önüme kim gelirse bilgi almak için soru soracak, durumu yerinde öğrenecektim. Üniversitede birkaç hocamla görüştüm. (Hocam diyorum; çünkü o günden sonra hocalarım oldular) Selçuk İletişimi ve sektördeki yerini bir bir anlattılar. Anlatılanlar güzel şeylerdi tabi. Selçuk İletişim gözümde bir anda bir yıldız oluverdi. Tabi neticede ben Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni tercih etmeye karar verdim ve 2007’de eğitime başladım.

Üniversite hayatım başladıktan sonra gördüm ki gerçekten Selçuk Üniversitesi’nin en etkili, en başarılı fakültelerinden biri kuşkusuz İletişim Fakültesi. Gerek akademik kadrosuyla gerek uygulama merkezleriyle Selçuk İletişim adından sıkça söz ettiriyor, ödülleri topluyordu. Selçuk İletişim bu yıl da Festival döneminin açılmasıyla 4 farklı festivalden 4 ödül alarak, festival dönemine iyi bir başlangıç yaptı. Başarılı kadro, başarılı uygulama merkezleri, başarılı öğrencileri de beraberinde getiriyor. Bu yüzden bu başarıların tesadüf olmadığını herkesin bilmesi gerekiyor. Selçuk İletişim sadece öğrencilerin aldıkları ödüllerle değil, öğrencilerin mezun olduktan sonra sektörde ciddi konumlarda yer almaları da Selçuk İletişim’in başarısının açık göstergelerinden bir tanesi. Selçuk İletişim hocalarımız nasıl ki öğrencilerinin başarılarından gurur duyuyorlarsa, aynı şekilde bizlere emek veren ve bir yerlere gelmemizde vesile olan hocalarımızla bizlerin de gurur duyması gerekiyor. Ben kendi adıma bu başarıların temelini oluşturan hocalarımızla gurur duyuyorum.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can, Sinema Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Meral Serarslan Doç.Dr. Sedat Şimşek, Doç.Dr. Birol Gülnar, Yrd. Doç. Dr. Enderhan Karakoç, Yrd. Doç. Dr. Mete Kazaz, Öğr. Gör. Ruhi Gül, Öğr. Gör. Kadir Yalçın, Öğr. Gör. Cengiz Apaydın ve ismini sayamadığım diğer hocalarımız, bu gurur verici başarılara vesile olan hocalarımız olarak akıllarda kalacaktır. Bu başarılı kadronun, daha nice başarılı öğrencilere vesile olmalarını temenni ediyorum. Sevgi saygı ve dua ile…