TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Ali Küçükceran

Geçtiğimiz iki haftayı galibiyetle kapatan Torku Konyaspor’un bu haftayı da galibiyetle kapatmasının önemi büyüktü. Düşme potasından uzaklaşmak için önemi tartışılmaz olan bu karşılaşmaya taraftarın desteği olağan üstüydü. Türkiye standartları üzerinde bir seyirci desteği ile maça başlayan yeşil beyazlıların taraftarının yüzünü güldürmesi gerekirdi.

 

Maçın ilk dakikalarında dengeli bir oyun ortaya koyan Torku Konyaspor zaman geçtikçe gol bulmak için girişimlerde bulunsa da golü bulamadı. Hücum hattında çok yetenekli oyunculara sahip olan yeşil beyazlılar bu özelliğini oyuna yansıtamadı. Bulunan net pozisyonlar da cömertçe harcanınca taraftarını mutlu edecek golü bulamadı. Takım olarak iyi bir görüntü çizen yeşil beyazlılar ilk yarıda da üstün olan taraftı.

 

İkinci yarının hemen başında geri düşen Torku Konyaspor’un planları bozuldu ve bu sefer de beraberlik arayışı içerisine girdi. Maçın bu şekilde devam etmesi ortaya seyir zevki yüksek bir maç çıkardı. Ortaya koyulan futbol iyiydi fakat sonuç yoktu. Aykut Kocaman’ın yaptığı değişiklikler de sonucu değiştirmeye yetmedi. Yeşil beyazlılar mutlak kazanması gereken bir maçı bu şekilde kaybetmiş oldu. Ömer Ali’nin performansı gene çok iyiydi. Kanattan yaptığı bindirmeler ve içeriye kestiği ortalar Ömer Ali’nin maçta öne çıkmasını sağladı.

 

Torku Konyaspor bu kadar önemli bir maçı kaybetmekle büyük bir şansı geri tepti. Yeşil beyazlılar alt sıralardan kurtulmak varken sıralamada geriledi. Yeşil beyazlıların ligi iyi bir yerde bitirmesi için artık bir galibiyet serisine ihtiyacı var ve taraftarının böylesine destek verdiği bir maçta mutlak üç puanı hedeflemesi gerekir. Rakip takımların aldıkları sonuçları ve alt sıralarla aradaki puan farkını göz önünde bulunduracak olursak Torku Konyaspor için tehlike çanları iyiden iyiye çalmaya başladı. Takımın artık bu maçı geride bırakarak bir an önce önündeki maçlara odaklanması gerekiyor. Yeşil beyazlıların artık bu zamandan sonra sadece güzel oyuna değil galibiyet serisine de ihtiyacı var. Umarım önümüzdeki maçlarda taraftarının bu desteğine layık bir Torku Konyaspor izleriz.