Tüm dünya çocukları için bayram olsun

Esra Akyol

Dünya çocukları 23 Nisan’ı kutladı. Bazı çocuklar bir günlüğüne siyasilerin koltuklarına geçti geleceğin siyasetçileri olarak. 23 Nisan’a espri katan güzel görüntülerdi. En güzeli de Antalya Expo’da düzenlenen 23 Nisan çocuk şenliğiydi. Şenliğe 30 ülkeden yaklaşık 400 çocuk katıldı.

Peki ya katılamayanlar…

Savaşın içine doğmuş Suriyeli, Filistinli, Iraklı kısacası Ortadoğulu şanssız çocuklar. Onlara da 23 Nisan Çocuk Bayramı uğramış mıdır? Bir günlüğüne de olsa gülmüş müdür mülteci çocukların yüzleri?

23 Nisan Çocuk Bayramı, ilk zamanlar ulusal egemenlik ve saltanatın kaldırılması olarak  ayrı ayrı kutlanıyormuş. Daha sonra çocuk bayramı olarak hepsi birleştirilmiş. Bunun sebebi de savaştan yeni çıkmış çocukların psikolojilerini düzeltmek, onlara biraz moral vermekmiş. Savaşın çocuklarını düşünerek ilan etmişler bu bayramı. Oysa şimdi bayram yapacak halde değil savaşın çocukları. Belki bir lokma ekmeğe, bir damla suya muhtaçlar. Onların yerine okula giderken her gün cebine harçlık koyulan, her istediği alınan çocuklar kutluyor 23 Nisan’ı. Görkemli süslemeler, pahalı müsamere elbiseleriyle boy gösteriyorlar şenliklerde.

23 Nisan dünya çocuklarına bayram olarak ilan edilmiş, ama savaşın çocukları, mülteci çocuklar başka bir dünyada yaşıyor gibiler. Rabbim o çocukları üzenleri kahretsin.

Dünya çocukları 23 Nisan’ı kutlarken futbolda da üzücü olaylar yaşandı bu hafta. Fenerbahçe-Trabzonspor’u 4-0 yenerken birden sahaya atlayan 17 yaşındaki Trabzonspor taraftarının elinden hakemi zor aldılar. Gözü dönmüş gibiydi. Bu nasıl bir taraftarlık, böyle bir futbol anlayışı olamaz, bu olsa olsa futbol terörü olur. Olayın ardından gözaltına alınan şahıs 2 gün sonra serbest bırakılıyor. Ve diğer taraftarlar tarafından kahraman gibi karşılanıyor. Bu kafa değişmedikçe ve caydırıcı cezalar verilmediği sürece bu olaylar daha çok yaşanır ülkemizde.

Karaman’da yaşanan istismar olayıyla ilgili dava sonuçlandı. Malum öğretmen 500 küsür yıl ceza aldı. Bu ceza inşallah bundan sonra yaşanacak olayların da önüne geçer

Çarşamba akşamı Bursa’dan patlama haberi geldi. Haberi ilk gördüğümde yine büyük bir patlama oldu diye çok korktum. Ama çok şükür kayıp yoktu. Kendini patlatan terörist ölmüş ve 13 yaralı var. Bir çok turistin ve vatandaşın olduğu Ulu Caminin bahçesinde yaşanan olayda istenilse daha büyük kayıplar olabilirdi ama demek ki bomba yüksek tesirli değildi. Şehirde uzun zamandır sesleri çıkmıyordu ya hainlerin “biz boş durmuyoruz her zaman yeni olaylar olabilir” mesajı veriyorlar galiba. Allah fırsat vermesin hainlere.

Konya bu yıl İslam Dünyası Turizm Başkenti seçildi. Bunun tanıtım toplantısı yapıldı büyük bir organizasyonla. Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı organizasyona. Günden güne gelişen ve büyüyen Konya’yı daha da geliştirecek şüphesiz turizm başkenti olması. Konya’da güzel şeyler oluyor.