SETA'nın Washington'da düzenleyeceği eğitime başvurular başladı

İSTANBUL (AA) - Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfının (SETA), 29 Haziran-27 Temmuz arasında SETA Washington DC'de düzenleyeceği eğitim programına...
SETA'nın Washington'da düzenleyeceği eğitime başvurular başladı

İSTANBUL (AA) - Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfının (SETA), 29 Haziran-27 Temmuz arasında SETA Washington DC'de düzenleyeceği eğitim programına başvurular başladı.

SETA'dan yapılan açıklamaya göre, sosyal bilimler alanında Türkiye'nin gelecek vizyonuna katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilecek programda, ziyaret ve söyleşi programları da yer alacak.

Katılımcılar program kapsamında ulusal ya da uluslararası düşünce kuruluşları hakkında bilgi sahibi olacak, gazeteci, bürokrat, yazar ve düşünce insanları ile tanışma fırsatı bulacak.

Programın hedef kitlesinde sosyal bilimler alanında öğrenim gören 3. veya 4. sınıf lisans öğrencileri, lisansüstü eğitimi görmekte olan öğrenciler ile akademik ve siyasi kariyer hedefi olan 30 yaşının altında gençler bulunuyor.

Sosyal bilimler alanında öğrenci olma koşulunu sağlayan adayların, YDS'de 65 ve üzeri, IELTS'de 6.0 ve üzeri, TOEFL IBT'de 75 ve üzeri veya YÖK-DİL'de 75 ve denkliği olan bir dil puanı ile 4 üzerinden en az 2.75 not ortalamasına sahip olmaları gerekiyor.

30 yaşından gün almayan kişilerin başvurabileceği eğitim için SETA tarafından staj öncesi ve sonrası ilan edilecek olan okuma, seminer, araştırma ve panellere katılım sağlamak, değerlendirme kriterleri arasında yer alıyor.

Başvurular SETA'nın internet sitesi üzerinden yapılacak.

Başvuruların mülakatları 7 Nisan Salı günü SETA İstanbul ve 9 Nisan Perşembe günü ise SETA Ankara ofislerinde gerçekleştirilecek

Kesin sonuçlar ise 30 Nisan Perşembe günü ilan edilecek.

Katılımcıların Washington DC'deki stajları boyunca bütün ihtiyaçları (vize masrafları, yemek, uçak, konaklama, ulaşım) SETA tarafından karşılanacak.

Kaynak: