Seydişehir sağlığı yeni projelerle gelişiyor

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve hizmet başkanları, Seydişehir ilçesinde hizmet sunan sağlık tesislerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundular.
Seydişehir sağlığı yeni projelerle gelişiyor

Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin’i de makamında ziyaret eden Prof. Dr. Koç, sağlık alanında göstermiş oldukları duyarlılık ve destek nedeni ile Kaymakam Pişkin’e teşekkür etti. İnşaatı tamamlanarak hizmet sunmaya başlayan ve içerisinde ilçe sağlık müdürlüğü, sağlıklı hayat merkezi ile 1 nolu aile sağlığı merkezinin yer aldığı sağlık tesisi ziyareti ile Seydişehir programına başlayan Prof. Dr. Koç, Seydişehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Özer’den buralarda sunulan hizmetleri hakkında bilgiler aldı.

seydisehir-sagligi-w-3.jpg

Sağlıklı Hayat Merkezleri’nin sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek amacıyla kurulduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, “İlçemizin son derece merkezi bir noktasında hizmete açılan, Sağlıklı Hayat Merkezi’mizin sunduğu sağlık hizmet çeşitliliği sayesinde vatandaşlarımızın her türden sorununa tek merkezden çözüm üretebilmekteyiz” dedi. Prof. Dr. Koç, “İçerisinde Beslenme Danışmanlığı, Çocuk Gelişim Danışmanlığı, Psikososyal Danışmanlık, Çocuk ve Ergen Sağlığı, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi, Sigara Bırakma Danışmanlığı gibi birimlerin yer aldığı bu sağlık tesisimiz “Hastalığa değil, sağlığa yatırım yapmak” anlayışını önemseyen Bakanlığımızın vizyonu çerçevesinde vatandaşlarımızın hizmetine açılmıştır” dedi.

seydisehir-sagligi-w-2.jpg

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ GÖRÜŞ VE İSTEKLERİ DİNLENDİ

Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet, Seydişehir Gevrekli Aile Sağlığı Merkezi (ASM), Seydişehir 2,3,4 ve 5 nolu ASM’ler ile Seydişehir 1 ve 2 nolu acil sağlık hizmetleri istasyonlarını da ziyaret ederek görev başındaki sağlık çalışanları ile fikir alışverişinde bulundular. Prof. Dr. Koç, Seydişehir’deki ihtiyaç ve kapasitesinin göz önüne alınarak acil sağlık istasyonu sayısını Eylül ayından itibaren 3’e çıkartacaklarını belirtti. Aile sağlığı merkezleri ve acil sağlık hizmetleri istasyon ziyaretlerinin ardından Seydişehir Devlet Hastanesi’ne geçerek burada görev yapan hastane yöneticileri, doktorlar ve kliniklerden sorumlu sağlık çalışanları ile düzenlenen toplantıda bir araya gelen Prof. Dr. Koç, Seydişehir’de yapımına başlanılan ek hastane binasının tamamlanması ile birlikte hastanede yaşanılan problemlerin de sona ereceğini söyledi. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı tarafından yapılan sunumun ardından katılımcıların istek ve çözüm önerilerini dinleyen Prof. Dr. Koç, acil servis, poliklinik, yataklı servis, ameliyathane, doğumhane, diyaliz ve yoğun bakım işleyiş süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik düzenlemeler konusunda Hastane Başhekimi Uz. Dr. Havva Turaç Cingöz ve katılımcılar ile fikir alışverişinde bulunarak Seydişehir programını tamamladı.

seydisehir-sagligi-w-4.jpg

seydisehir-sagligi-w-6.jpg