Seydişehir’de koronavirüs tedbirleri devam ediyor

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, mart ayı ortalarında başlayan ve Türkiye'yi etkileyen koraviriüse karşı yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Seydişehir’de koronavirüs tedbirleri devam ediyor
Başkan Tutal; "Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya hızla yayılan ve ülkemizi de tehdit eden Koronavirüs  salgını ile  ilgili  Seydişehir Belediyesi ekiplerimiz dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarına devam ediyor" dedi.
 
Dezenfeksiyon çalışmalarının 4. etabını tamamladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;"Kamu Kurum ve kuruluşlarımız, Belediye hizmet noktalarımız, Okullarımız, Camileriz, Bankalarımız,  Banka ATM'lerimiz, Oyun Parklarımız, Semt Pazarlarımız, Toplu Ulaşım Araçlarımız, Hizmet Araçlarımız, Ana arter Caddelerimiz, Milli İrade Meydanımızda bulunan oturma guruplarımız, tüm cadde ve sokaklarımızda bulunan çöp konteynırlarımız, kaldırımlarda bulunan bana atların hijyen ve dezenfekte noktasında çalışmaları 4 'er kez olmak kaydı ile yapılmış ve belirli periyodlarla devam edilmektedir.
Belediye Hizmet Binamız girişinde ise Zabıta Müdürlüğü personellerimiz tarafından gelen vatandaşlarımızın önlem amacı ile  ateş ölçerle ölçümleri yapılmakta ve kolonya ikram edilmektedir. Belediyemize ait Seydi Şifa Termal Sosyal Tesislerimiz, Adile Baysal Kültür ve Sanat Evimiz, Düğün ve Nikah Salonumuzu, geçici olarak vatandaşlarımızın hizmete kapattık" dedi. 
seydisehirde-koronavirus-tedbirleri-devam-ediyor-2.jpg
 
Vatandaşların kişisel hijyenine önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "belediye hizmet binamıza, pazar yerlerimize, dezenfektan aparatları yerleştirdik. Esnaflarımıza ve  vatandaşlarımıza maske dağıttık. Her hafta Perşembe günleri vatandaşların bire-bir talepleri aldığımız  meşveret günlerini erteledik.
 
İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa  çıkma yasağı olmadan önce 65 yaş ve üzeri yaşlılarımıza  0 332 582 2516 numaralı telefon numaramız ile 0 552 582 05 82 WhatSapp ihbar hattını arayarak istekleri yazdırmaları halinde kendilerine alışverişlerinde  yardımcı oluyoruz. Oturma banklarımızı kaldırdık.
 
Vatandaşlarımız belediyemize gelmeden Emlak Vergileri, İlan, Reklam, Çevre Temizlik ve Kira ödemelerini www.seydisehir.bel.tr adresinden gerçekleştirebiliyorlar. Belediyemize ait dükkanlarımızdan tedbirler kaldırılıncaya kadar ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Esnek Çalışma Genelgesi kapsamında mevcut hizmetlerimizi aksatmayacak şekilde personel sayımızı asgariye düşürdük. İçişleri Bakanlığımı ve Sağlık Bakanlığımız, Valiliğimiz ve Kaymakamlığımızın yayınlamış olduğu genelge ve yazıları takip ederek gerekli önlem ve tedbirlerimizi alıyor, vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü belirten Başkan Tutal; " vatandaşlarımızın yoğun olduğu Süper Market, Kahvehane, Kafeterya, Fırın, Kuaför Salonu, Gıda üretimi yapılan imalathaneler gibi yerlerde hijyen ve dezenfektan konusunda gerekli uyarılar  yapılıyor, fahiş kira ve  fiyat konusunda gerekli denetimlerini gerçekleştiriyor. Hemşehrilerimizin bilgilendirilmesi noktasında Bilbord, Pano, Sosyal Medya, Dijital ortamlardan ilan reklamlarımızı yayınlayarak gerekli duyurularımızı yayınlıyoruz.
 
Kaymakamımız Aydın Erdoğan nezdinde  Seydişehir Belediyesi , Sivil Toplum Kuruluşları, Mahalle Muhtarları, Siyasi partiler, Kolluk Kuvvetlerimiz ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız  yer aldığı "Seydişehir Tek Yürek " kampanyamızı başlattık. Eski Garaj Bölgesinde Belediyemiz ait dükkanımızda oluşturulan depoda Proje kapsamında hayırsever hemşehrilerimiz  tarafından gönderilen yardım malzemelerini  görevliler almaya devam ediyor. Toplanan yardımların dağıtımları ise gün içerisinde salgın hastalık nedeniyle iş yerlerini kapatan ve kapatılan işyerleri nedeniyle işsiz kalan kardeşlerimize ulaştırıyoruz.
 
Koronavirüs yasağı nedeniyle sokak hayvanlarının beslenmesi için çalışmalar başlattık. Sokak hayvanlarımızın beslenebilmeleri için yemek kaplarımızın ve ekmek kutularımızın sayılarını artırdık.
 
Yayınlanan genelge ve ilçe hıfzıssıha kurulu ile alınan karar doğrultusunda pazar yerlerimizi dışarıdan gelen esnaflarımıza kapattık. Tezgah aralığı 3 metre kuralıyla pazara -giriş ve çıkışları kontrol altına alarak pazar gelen esnaf ve vatandaşlarımıza maske dağıtımı gerçekleştirdik. Pazar giriş ve çıkışların el dezenfektanları yerleştirdik.
 
Merkez ve Kırsal Mahallelerimiz olmak üzere ana arter caddelerimiz ve sokaklarımız ilaçlı su ile yıkanarak dezenfeksiyon çalışmalarımız devam etmekte Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yayınlamış olduğu genelge gereği vatandaşlarımızın kullanımının yoğun olduğu bölgelere hijyen malzeme atıklarının toplanması için 30 noktada 70 adet toplama istasyonu oluşturduk.
 
İlçe Hıfzıssıha Kurulunun almış olduğu kararlar gereği ilçemize giriş çıkışı bulunan tali yollarımız kapatılmıştır. İçişleri Bakanlığımızın hafta sonu almış olduğu sokağa çıkma yasağı nedeni ile ekiplerimiz hemşehrilerimizin ekmek ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yardımcı olmuşlardır.
 
Çalışmalarımıza hemşehrilerimizin sağlığını korumak adına gece gündüz çalışarak devam ediyoruz. Bizde bu konuda hemşehrilerimizin evlerinde kalarak bizlere destek olmasını istiyoruz. Hayat Eve Sığar. Evde Kal Sağlıklı Kal" şeklinde konuştu.