Seydişehir'den kısa kısa

KONYA (AA) - Konya Valisi Yakup Canbolat, Seydişehir'de ziyaretlerde bulundu.Canbolat'ı ilçe meydanında Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Seydişehir Belediye...
Seydişehir'den kısa kısa

KONYA (AA) - Konya Valisi Yakup Canbolat, Seydişehir'de ziyaretlerde bulundu.

Canbolat'ı ilçe meydanında Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve Emniyet Müdürü Kasım Özdemir karşıladı.

İlk olarak Seydişehir'in mesireliği Kuğulu Park'ı gezen eden Vali Canbolat, daha sonra Seyyidharun Veli Camisi'ni ziyaret etti.

Cami çevresinde yürütülen proje çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Tutal'dan bilgi alan Canbolat, esnafla bir süre sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

- Mezarlık alanlarında temizlik

Konya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri, Seydişehir mezarlıklarında bakım, onarım, çim biçme ve yabani ot temizleme çalışması yaptı.

Mezarlıklar Müdürü İbrahim Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, mezarlık alanlarında genel temizlik, bakım ve onarım çalışmalarına başlandığını söyledi.

Vatandaşlara kolaylık sağlamak için ilçede bulunan tüm mezarlıkların bakımlı ve temiz kalmasına özen gösterdiklerini ifade eden Küçük, "Çalışmalara, Kızılcalar Mahallesi'ndeki mezarlıktan başladık. Ramazan ayı öncesinde başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında mezarlık yolları, mezarlıkların yer aldığı alanlardaki yabani otlar temizlenip, ağaçlar budandı. Vatandaşların ebediyete göçen yakınlarını daha sağlıklı ortamlarda ziyaret etmeleri için ekiplerimiz tarafından hummalı bir çalışma yürütülüyor." dedi.

- Öğrenciler Ankara'yı gezdi

Seydişehir Merkez İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin çevre, tanıtım ve kültürel gezi kapsamında Ankara'nın tarihi yerlerini ziyaret ettiği bildirildi.

Anıtkabir, eski ve yeni meclis binaları, Anadolu Medeniyetler Müzesi, Atakule, Atatürk Orman Çiftliği ve harikalar diyarını gezen öğrencilere, TBMM Genel Kurul Salonu'nda Meclis'in kuruluşu, yapısı, görevleri ve yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Okul Müdürü Yasin Öşekci, yaptığı yazılı açıklamada, gezi ile amaçlarının öğrencilerin başkent Ankara'yı tanımaları ve görmelerini sağlamak ve Türkiye'nin yakın tarihi hakkında bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunmak olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: