Seyit Faruk Özselek: Can vermeyelim canı gönülden çalışalım

Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, “Meslek camiası olarak meslektaşlarımızın işler sebebiyle vefatı hepimizi derinden üzmektedir. Bizler can vererek değil, canı gönülden mesleğimizi icra etmek istiyoruz” dedi.
Seyit Faruk Özselek: Can vermeyelim canı gönülden çalışalım

1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen programda konuşan Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, “Meslek camiası olarak meslektaşlarımızın işler sebebiyle vefatı hepimizi derinden üzmektedir. Bizler can vererek değil, canı gönülden mesleğimizi icra etmek istiyoruz” dedi.

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla kokteyl programı düzenlendi. Oda hizmet binasında gerçekleştirilen programa çok sayıda protokol üyesi ve oda üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan SMMM Odası Konya Şube Başkanı Seyit Faruk Özselek “Mesleğimizin tüm kesimlere tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu fayda ve değere ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır. Artan iş yükü karşısında sürekli çalışan bir mesleği icra ediyoruz. Muhasebe haftasının mesleğimiz ve meslektaşlarımızın anlaşılması ve verdiğimiz emeklerin karşılığında hak ettiğimiz değeri görmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olmamız sebebiyle toplumsal sorumluluklarımız da bulunmaktadır. Bunun gereği olarak ekonomi ve iş dünyasıyla ilgili gelişmeleri izliyor, görüş ve düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Böylece takip eden değil, öncü olma anlayışıyla sizleri temsil etmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

“CANI GÖNÜLDEN MESLEĞİMİZİ İCRA ETMEK İSTİYORUZ”

Mesleğin gelişimine katkı vermeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Özselek, meslek sorunlarının giderilmesi için her ortamda bu sorunları dile getireceklerini söyledi. Mesleğin stresine yenik düşüp hayatını kaybeden meslektaşlarının olduğunu söyleyen Başkan Özselek, “Bizler 112 bin meslek mensubu ve 19 bin stajyeri ile çok büyük bir aileyiz. Artık bizim sesimizi duyun. Kaç can daha vermemiz lazım. Bizler can vererek değil, canı gönülden mesleğimizi icra etmek istiyoruz. Meslek camiası olarak meslektaşlarımızın vefatı, rahatsızlanması hepimizi derinden üzerken, yaşadığımız üzüntü verici durum bizleri, içinde bulunduğumuz koşulları sorgulamaya itmektedir” diye konuştu.

baskan-seyit-faruk-ozselek.jpg

“3568 SAYILI MESLEK YASAMIZ GÜNCELLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR”

Meslek camiası olarak yeni bir yasaya ihtiyaç duyduklarını belirten Başkan Özselek,”3568 sayılı meslek yasamız 30 yıl önce çıkmış bir yasadır ve artık güncelliğini yitirmiştir. Günümüzün meslek  ve mesleki ihtiyaçları değerlendirilerek  tekrar gözden geçirilmelidir. Mali müşavirlerin  başına gelebilecek  ölüm, hastalık,, doğum gibi mücbir hallerin  kanun kapsamına alınmaması büyük bir eksikliktir. İspatı halinde beyanname ve diğer beyanname gerektirecek işlemlerin ertelenmesi sağlanmalıdır. Mali tatil meslek camiamızda son yıllarda sıkça dile getirilen bir sorundur mali tatil dönemi amacına uygun hale getirilmelidir. Ayrıca KOSGEB teşviklerinden de biz mali müşavirlerin de mutlaka yararlandırılmasını talep ediyoruz. Yine dördüncü dönem geçici verginin kaldırılmasını talep ediyor ve KDV oranlarımızın düşürülmesini ya da tevkifat getirilmesini özellikle istiyoruz. Beyan ödemede uzama kaosu yerine daha gerçekçi bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Evrensel bir meslek olan ve tüm dünyada geçerli olan mesleğimizin mensupları için yeşil pasaport talebimizi yenilemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEP BERABER ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye’nin ekonomik olarak kritik bir süreçten geçtiğini, bunu sürecin hızlı aşılması için herkese görevler düştüğünü dile getirdi. Devletin işverene destekleri olduğunu kaydeden Selçuk Öztürk, “ Devletimiz çok önemli bir kampanya başlattı. Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı kısa çalışma ödeneği denilen bir teşvik veriyor. Ayrıca yeni çıkan bir teşvik daha var. O da eğer bir işveren yeni bir personeli istihdam ederse onun hem maaşını hem de gelir vergisi dahil olmak üzere SGK primlerinin tümünü devletimiz ödüyor. Hep beraber bu ülkeyi kalkındırmak ve ülkemize sahip çıkmak zorundayız” şeklinde konuştu.

selcuk-ozturk-007.jpg

“MESLEKTAŞLARIMIZIN SORUNLARINI MECLİSTE DİLE GETİRDİK”

Kendisi de bir mali müşavir olarak meslektaşlarının sorunlarını mecliste dile getirdiklerini kaydeden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Esin Kara, “İçinizden meclise göndermiş olduğunuz bir milletvekiliyim. Bayramlaşma programımızda meslektaşlarımızın sorununu, içlerinden gelen, bir mali müşavir olarak çok iyi bildiğimi ve sorunlarımızı tek tek dile getireceğime söz vermiştim. Mesleğinin etkisi altında kalmış bir milletvekili olmamak için ilk etapta Konya’mızın sorunlarını tek tek mecliste dile getirmeye çalıştım. Arkasından tarım sektörü, nakliyecilerimizin sıkıntıları derken mesleğimizle ilgili her türlü sıkıntıda bana ulaştınız. Poşet beyannamesi denildi. Bununla ilgili elimden geleni yapmaya çalıştım. Vergi reformunu bütçe konuşmalarımızda sık sık dile getirdik. Sayın bakanımız bununla ilgili bir açıklama yaptı. Vergi reformunun yapılacağını, vergi dilinin sadeleştirileceği şeklinde açıklamalarda bulundu. Size vermiş olduğum sözü tutmanın gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.

esin-kara-001.jpg

“YENİ KANUN TEKLİFİNİ MECLİSE SUNDUK”

3568 sayılı meslek yasasının ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması üzerine bir kanun teklifini meclise sunduklarını belirten Esin Kara, “Kanun teklifimizdeki maddelerden bir tanesi, yeşil pasaporttur. Bağımsız denetçiyiz. Ama uluslararası platformda da mesleğimizi en iyi şekilde icra edebilmemiz için bizlere ve ailelerimize yeşil pasaport verilmesi için kanun teklifi verdim. Diğer bir teklifimiz mücbir sebeplerle ilgili oldu. Hastalığımızda cenazemizde hiçbir şekilde beyanname vermeden büromuzdan ayrılamıyorduk. Meslektaşlarımız hacca bile gidemiyor. Dini bir farzı bile yerine getiremiyoruz. Çünkü beyanname tarihimiz muhakkak ki, hac zamanına den geliyor ve biz bürolarımızdan ayrılamıyoruz. Bunlarla ilgili birçok sıkıntımızı kanun teklifimizde meclise sunduk. Tüm meslektaşlarımızın muhasebe haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”

Muhasebeci ve mali müşavirlerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Önümüzde 31 Mart seçimlerimiz var. Yerel seçimler demokrasinin şölenidir. Bu şöleni hep beraber, birlik içerisinde ülkemizi daha ileri noktaya taşımak ve yerelde bizleri yönetecek şehrimizin başkanlarını, yöneticilerini seçmek üzere bu seçimi yapıyoruz. İnşallah ülkemize milletimize hayırlı olsun. Sayın Başkanımızla geçmişte çok yakın çalışma fırsatımız oldu. Muhasebecilerimiz ve mali müşavirlerimin sorunlarıyla yakından ilgilendik. Biz de AK Parti olarak ve milletvekilleri olarak muhasebecilerimizin sorunlarını her zaman hem TBMM’de hem de kamuoyunda sorunların çözümü için çaba sarf ettik. Bundan sonra da çaba sarf etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

halil-etyemez-004.jpg

Milletvekili Halil Etyemez'in konuşmasının ardından meslekte 20. yılını geride bırakan mali müşavirlere protokol üyelerince plaketleri verildi. Muhasebe Haftası nedeniyle düzenlenen futbol turnuvasında dereceye girenler de ödüllerini aldı.

smmmo-odul-toreni-2.jpg

smmmo-odul-toreni-3.jpg

smmmo-odul-toreni-1.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ