ShiftDelete.Net CEO'su Konya'da konuştu! Ücretsiz destek vereceğim

Genç MÜSİAD Konya tarafından düzenlenen büyük organizasyonu, 2'nci gününde devam ediyor. İş insanlarından ShiftDelete.Net CEO'su Hakkı Alkan, girişimcilik hakkında bilgiler aktardı.
ShiftDelete.Net CEO'su Konya'da konuştu! Ücretsiz destek vereceğim

Genç MÜSİAD Konya'nın düzenlediği Young Business Academy organizasyonun 2'nci günde katılan iş insanlarından ShiftDelete.Net CEO'su Hakkı Alkan, gençlere girişimcilik hakkında bilgi vererek ve bu girişimlerine de destek olacağını söyledi.

"GENÇLERİN GİRİŞİMLERİNİN TANITIMINA DESTEK OLACAĞIM"

Girişimciliğin hacmi ve ölçeği farklılık gösterebildiğini belirten Alkan, "A noktasından B noktasına giden bir yolculuk var. Bu yolculuğun ne kadar büyük ve kaç kişiyle olduğunun hiç bir önemi yok. Hayatımızda bu yolculuktayız ve arıyoruz. İçerisinde bulunduğunuz ülkenin çıkarlarına hizmet etmek gerekiyor. Ben bu sorumluluğu üzerimde hissediyorum. Ben de şöyle bir karar verdim. Biz gençlerin girişimciliğine ShiftDelete.Net olarak destek olacağız. Gençlerin bir girişimi varsa ben bunun medya desteğini ücretsiz olarak vereceğim. Gençlerin girişimlerinin tanıtımına destek olacağım. Mesela gençlerin çıkardığı bir mobil uygulama var. Biz bunun haberini ücretsiz olarak yapacağız. Sadece mobil uygulamalar değil herhangi bir girişimleri de olabilir. Sadece ricam piyasaya çıksın. Çıktıktan sonra tanıtım konusunda desteğim olacak." ifadelerini kullandı.

hakki-alkan-1.jpeg

"GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNE DESTEK OLMAK İSTİYORUM"

Girişimci gençler için ortak çalışma alanı olacak şubeyi Konya'da da açacağını belirten Hakkı Alkan, "Girişimcilere destek olmak için, ortak çalışma alanı olacak bir şube açmayı planlıyoruz. Hatta bir şubeyi de Konya'da açmayı düşünüyorum. Birçok girişimci gençleri ve girişimci olmak isteyip de destek bulamayan kişileri bir araya getirebilmek için. Yani bilen de bilmeyen arkadaşları bir araya getirebilmek için. Girişimcilik ekosistemine destek olmak istiyorum." diye konuştu.

hakki-alkan-3.jpeg

"YAPAY ZEKA ÇOK GÜÇLÜ BİR KONUMDA"

Yapay zeka beyni olan Prompt engineer (Sufle Mühendisliği) için akademi kurduklarını söyleyen Alkan, şu şekilde konuştu: "Akademik tarafımız da var. Çünkü insan kaynağı yetişmiyor. Yapay zeka beyni olan Prompt engineer alanında, üniversitelerimiz bu insanları bize hızlı bir şekilde teslim etmediği için biz de bir akademi kurup, sektörümüzün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını biz yetiştirelim diyoruz. Bu hedefte bir akademi kurduk ve girişimcilerimize bu desteği de veriyoruz. Çünkü her sektör risk altında. Yapay zeka çok güçlü bir konumda. Bunun için yapay zekanın dönüştüreceği mesleklerin ne olduğunu tespit edip, sonra yapay zeka çözümlerini öğrenip ve bu dönüşecek olan mesleklerin üzerine gitmemiz, bence mükemmel bir adım."