"Şiddetle mücadelenin yolu eğitimden geçmektedir"

Ankara Tabip Odası Başkanı Bulut:- "Şiddetle mücadelenin yolu, eğitimden geçmektedir. Şiddetle mücadele, basın organlarının katkısıyla hem yaygın eğitime dahil edilerek yetişkinlere ulaşılmalı hem de örgün eğitimde müfredata dahil edilerek küçük yaştan it
"Şiddetle mücadelenin yolu eğitimden geçmektedir"

ANKARA (AA) - Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, "Şiddetle mücadelenin yolu, eğitimden geçmektedir. Şiddetle mücadele, basın organlarının katkısıyla hem yaygın eğitime dahil edilerek yetişkinlere ulaşılmalı hem de örgün eğitimde müfredata dahil edilerek, küçük yaştan itibaren bu bilincin oluşması sağlanmalıdır." dedi.

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli sağlık personelinin hasta yakınlarının fiziksel şiddetine maruz kalmasına ilişkin, hastane önünde açıklama yapan Ankara Tabip Odası Başkanı Bulut, meslektaşlarının darp edilmesini üzüntüyle karşıladıklarını, sağlıkta şiddetin son bulması için çalışacaklarını söyledi.

Ankara Valisi Ercan Topaca'ya darp edilen sağlık görevlilerini ziyareti için teşekkür eden Bulut, "Sağlıkta şiddeti önlemek için yapılacak bir düzenleme ile sağlık çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilemeyeceği aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleşmesine olanak sağlanmalıdır." dedi.

Bulut, resmi verilere göre, her gün 30'un üzerinde sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şiddetle mücadelenin yolu, eğitimden geçmektedir. Şiddetle mücadele, basın organlarının katkısıyla hem yaygın eğitime dahil edilerek yetişkinlere ulaşılmalı hem de örgün eğitimde müfredata dahil edilerek küçük yaştan itibaren bu bilincin oluşması sağlanmalıdır.

Televizyonlarda yer alan şiddeti öven dizilerin, silahlanmayı teşvik eden programların, RTÜK tarafından önlenmesi de önemli bir çözüm basamağı olacaktır."

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçikleri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı İbrahim Kara da konuşmasında, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınadı.

Kaynak: