Side Gezilip Görülecek Yerler

Side Gezilip Görülecek Yerler
Side Gezilip Görülecek Yerler

Antalya; Türkiye’nin tatil cenneti olarak ifade edilebilir. Bünyesinde çok sayıda tatil beldesi bulunduran Antalya’nın öne çıkan yerlerinden birisi de Side! Side; Manavgat ilçe sınırları içerisinde yer alır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi değerleri ile de farkını belli eder. İnsanlar; Side’ye gelerek farklı yerleri keşfetme şansına erişirler.

Side’ye gelmek adına heyecanlanabilirsiniz. Fakat, takdir edersiniz ki, Side; bilhassa yaz aylarında çok sayıda insan tarafından ziyaret edilir. Bu yüzden, Side otellerinde yer bulmak imkansız hale gelir. Erken rezervasyon; hayat kurtarıcıdır. Side otelleri; potansiyel ziyaretçilerine erken rezervasyon imkanı da sunar.

Side’de Nereye Gidilmeli?

Side otelleri hakkında bilgi vermeden evvel bu güzel tatil beldesinde muhakkak görmeniz gereken yerlerden bahsedelim!

  • Manavgat Şelalesi: Doğa harikası olarak bilinir. Gören herkesi kendisine yüzde yüz hayran bırakacak türden bir manzaraya sahiptir. İnsanlar; hem şelale manzarasına tanıklık etmek hem de doğa yürüyüşü yapmak adına buraya gelebilirler. Buna ek olarak, Manavgat Şelalesi’nin çevresinde piknik için uygun alanlar da mevcuttur. Ayrıca, şelalenin çevresinde çok sayıda restoran ve kafe de yer alır. Doğayla iç içe olacakları, şehrin gürültüsünden kurtulacakları bir gün geçirmek isteyenler için idealdir.
  • Apollon Tapınağı: MÖ 150 yılında inşa edilmekle beraber günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. İnsanlar; gün batımını en güzel yerden izlemek ve Side’nin tarihine tanıklık etmek adına buraya gelebilirler.
  • Altınbeşik Mağarası: Bir diğer adı Düdensuyu Mağarası olmakla beraber traverten oluşumlarına tanıklık etmek isteyenler için uygun bir adrestir. Fakat, bu mağaranın yalnızca botlarla ziyaret edildiğini de söylemeliyiz.
  • Titreyen Göl: Cennetten farksız manzarası ile dikkat çeker. Birçok kişi; bu bölgenin neden bu isim ile anıldığını merak eder. Üzerinde oluşan kıvrımların en ufak bir rüzgarda bile titreme oluşturmasından dolayı bu isim ile anılır. Ayrıca, 2017 yılında mavi bayrak ödülünü almış bir yerdir.

Side’nin En İyi Otelleri

Side gezilecek yerler hakkında konuştuktan sonra biraz da en iyi Side otelleri listesine bir göz atalım!

  • Voyage Sorgun: Ultra her şey dahil konsepti ile hizmet veren Side otelleri arasında yer alır. Lüks ve konforlu bir konaklama seçeneğidir. 87 bin m2’lik bir alanda yer alır. Restoranları, barları, yüzme havuzları, spor salonu, tenis kortu ve daha birçok seçeneği ile farkını ortaya koyar.
  • Barut Hemera: Denize sıfır Side otelleri arasında yer alır. Otelin tamamen kendisine ait bir de 80 metrelik kum plajı mevcuttur. Bilhassa çocuklu aileler için uygun bir konaklama seçeneğidir. Bünyesinde çocuk kulübünün yanı sıra çocuklara özel eğlenceli aktiviteler ve animasyonlar da yer alır.
  • Acanthus Cennet Barut Collection: Popüler Side otelleri denildiğinde akla ilk gelen isimlerden birisidir. Konforlu ve modern konaklama birimleri ile dikkat çeker. Mavi bayraklı plajı ile de farkını ortaya koyar.