Sierra Leone'deki cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası çatışmalar

İktidar ve ana muhalefet partisi arasındaki çatışmalar nedeniyle yaklaşık 3 bin kişi evini terk etmek zorunda kaldı
Sierra Leone'deki cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası çatışmalar

FREETOWN (AA) - Sierra Leone'de 31 Mart'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası iktidar ve ana muhalefet partisi arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle binlerce kişi yerinden edildi.

Kuzeydeki Kono bölgesinde, iktidar partisi Sierra Leone Halk Partisi (SLPP) ve ana muhalefet partisi Tüm Halkın Kongresi (APC) destekçileri arasındaki çatışmaların ardından yaklaşık 3 bin kişi Masimgbi bölgesine göç etti.

Masimgbi kabile lideri Bai Kuru Kana Garo Sanka, yaptığı açıklamada, "Bölgeye göç edenleri görünce, bu bana Devrimci Birleşik Cephe (RUF) örgütü militanlarının Kono bölgesinde saldırdığı dönemi hatırlattı. Aynı şeydir. O dönem de bazıları işkence gördü, bazılarına taciz edildi." dedi.

Masimgbi Katolik Yardım Ajansı Başkanı Caritas Makeni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün bölgeye göç eden bin 800 kişinin kayıt altında alındığını, insanların gelmeye devam ettiğini kaydetti.

Makeni, kayıt altına alınanlar arasında yaralıların da olduğunu dile getirerek, "Buraya gelenlerin hepsi APC'nin destekçileridir. İktidar partisi SLPP destekçilerince saldırıya uğradılar. Şu an onlara gıda dağıttık ve daha fazlasını yapmak için Dünya Gıda Programı (WFP) ile görüşüyoruz." ifadesini kullandı.

Seçimin ardından ülkenin farklı bölgelerinde iktidar ve ana muhalefet partisi arasında yaşanan gerginlik devam ediyor.

Sierra Leone'de 31 Mart'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde SLPP'nin lideri Julius Maada Bio kazanmıştı.

Kaynak: