Sıfırı pahalı diye ikinci ele yöneldiler!

Yıl içinde kitaplara yüzde 30 ile 50 arası zam geldiğini belirten Rampalı Çarşı esnafı Şakir Yaprakçı, “Yıl içinde kitaplara 5-6 defa zam geldi. Bu zamlar oldukça yüksekti. Bazen yüzde 30, bazen yüzde 50 zam yapmak zorunda kaldık. 2024 yılında ise zammın gelmeye devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.
Sıfırı pahalı diye ikinci ele yöneldiler!

Sıfır ve test kitap fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı ikinci ellere yönelimin fazla olduğunu vurgulayan Rampalı Çarşı Esnafı Şakir Yaprakçı, “Müşterinin isteğine göre sıfır veya ikinci el kitapları veriyoruz. Müşterinin talebi ikinci el olursa hiç dokunulmamış yani sıfıra yakın veya az çizilmiş kitapları uygun fiyata satıyoruz” diye konuştu.

rampali-carsi-konya.jpeg

ASGARİ ÜCRETE GELECEK ZAMLA BERABER HER ŞEY ZAMLANACAK

Asgari ücrete gelecek olan zamla iğneden ipliğe her şeyin artacağını ifade eden Yaprakçı, bu durumdan kitap fiyatlarının da etkileyeceğini söyledi. Kendi işyerinde eleman çalıştırırsa olumsuz yönde etkileneceğini bildiren Yaprakçı, “Bugün burada bir-iki tane elaman çalıştırmaya kalksam bana ayda en düşük 20 bin TL maliyeti var. Örneğin, sigorta ücreti bin 500 liradan 4 bin 500 liraya çıkmış. Asgari ücretin tekrardan yükselmesi, kaçınılmaz olarak fiyatlara yansıyacak. Bizler zammı yapmakta mecburuz” ifadelerini kullandı.

rampali-carsi-konya-002.jpeg

KİTAP EZBERE DEĞİL ANLAYARAK OKUNMALI

Kitap okurken ezbere değil de anlayarak okunması gerektiğini belirten Yaprakçı, şöyle konuştu: “Kitap okumak okullarda zorunlu hale geldi. Bu yüzden de aileler bu durumdan faydalanarak çocuklarına kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıdır. Kitap okumak insanın zihnini canlandırır ve bireyin kendini geliştirmesine yardımcı olur.”

rampali-carsi-konya-001.jpeg

İNTERNET ÜZERİNDEKİ SATIŞLAR BİZLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Okul sezonunun haricinde pek yoğunluğun olmadığını vurgulayan Rampalı Çarşı Esnafı İbrahim Ceylan ise, “Okulların açıldığı zaman yoğunluğumuz oluyor. Normal günlerde pek müşteri yok. Kitap fiyatlarındaki artışlardan dolayı da ilgi azaldı. Ayrıca internetteki kitap fiyatlarından dolayı satışlar yarı yarıya düştü” dedi. Ceylan, müşterilerin en çok dünya klasiklerine ilgilerinin olduğunu belirtti.

rampali-carsi-konya-003.jpeg

rampali-carsi-konya-004.jpeg
Rampalı Çarşı

Etiketler :