Sille’de eğlencenin adı: tekne turu

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan ve Sille Baraj Parkı’nda yer alan Tekne Turu ile insanlar eğlenceli dakikalar geçiriyor. Aileleriyle ve misafirleriyle birlikte tura katılan vatandaşlar teknede bol bol fotoğraf çekiniyor.
Sille’de eğlencenin adı: tekne turu

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan ve Sille Baraj Parkı’nda yer alan Tekne Turu ile insanlar eğlenceli dakikalar geçiriyor. Aileleriyle ve misafirleriyle birlikte tura katılan vatandaşlar teknede bol bol fotoğraf çekiniyor.

Tarihi yapısı ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Sille Baraj Parkı, hem turistlerin hem de yerli vatandaşların en gözde yerlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Sille Baraj Parkı’na gelen vatandaşlar, eğlence için iyi bir alternatif olan tekne turu ile unutulmaz anlar yaşıyor. Tekne turunun 2 sene önce Ağustos ayında faaliyete geçtiğini söyleyen Tekne Kaptanı Sami Uzunkaya, “ Selçuklu Belediyesi adına burada kaptanlık yapıyorum. Burası 2017 yılının sekizinci ayında açıldı. 2 yıldır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Konseptimiz;  Sille Baraj Parkına gelen misafirlerimizi servis araçlarımızla tekne turunun yapıldığı alana getiriyoruz. Tekne turumuz kişi başı 5 lira. 0-6 yaş arası ücretsiz. Gazilerimiz, şehit ailelerimiz ücretsiz” dedi.

‘2 SENEDİR HİÇ BOŞ KALMADI’

Sille’de tekne turunun çok fazla rağbet gördüğünü vurgulayan Kaptan Sami Uzunkaya, “Tekneye biniyorlar, barajımızda bir tur atıp geliyorlar. Belli bir dakika vermiyoruz, genelde çoğu misafirlerimizin isteğine göre sürüyor. Hızlı sür derlerse 5 dakika, yavaş sür derlerse de 10 dakika sürer. Çünkü biz bir tur atıyoruz ve o bir tur, kaç dakika sürerse artık. İnsanlar burada bayağı bir eğleniyor. Onlara çeşitli müzikler açıyoruz. Tekne turumuz oldukça rağbet görüyor. 2 senedir hiç boş kalmadı” ifadelerini kullandı.

sami-uzunkaya.jpg

‘EYLÜL’ÜN SONUNDA KAPANACAK”

Tekne turu etkinliğinin Eylül’ün sonunda kapatılacağının bilgisini veren Uzunkaya, “Tekne turumuzu Eylül’ün sonuna doğru kapatıyoruz. Nisan, Mayıs’ta havaların ısınmasıyla beraber tekrar açıyoruz. Yabancı turistlerimiz de çok geliyor. Rehber arkadaşlarımız onlarla ilgileniyor. Genellikle Güney Kore Seul’dan gelen çok oluyor. Yerli ve yabancı binlerce insanın tekne turumuza göstermiş olduğu ilgiden dolayı gayet memnunuz” şeklinde konuştu.

 

AVUSTURYA’DA BÖYLE BİR YER YOK’

30 yıldır Avusturya’da çalıştığını ve her sene gezmek için memleketi Konya’ya geldiklerini belirten Yusuf Aktak şunları aktardı: “Aslen nüfusumuz Konya’nın Kulu ilçesine bağlı fakat Avusturya’da kendi iş yerimiz olduğu için orada ikamet ediyoruz. Ailem ve çocuklarımla birlikte her sene Konya’ya yani memleketimize geliyoruz. Sille’ye de ilk defa geldik. Hep beraber tekne turu yapalım dedik ve çok eğlendik.  Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Avusturya’da böyle bir yer yok. Bizim memleket cennet, orada bu güzellikler ne arar”

aktak-ailesi.jpg

“TEKNE TURUNA BİNMEK İÇİN GELDİK”

Tekne turuna binmek için Kulu’dan Sille’ye geldiklerini belirten Meltem Yener,” Buraya ilk defa geliyoruz. Çok güzel bir deneyimdi. Normalde böyle heyecan yaşatan şeylere binemiyorum. İlk başta çok korktuk. Sonra bir de kaptan zikzak hareketleri yaptı. O biraz heyecanlandırdı ama çok da keyif verdi. Hem turistlerin hem de halkımızın gelip görmesi gereken bir yer. Bence değerlendirilmesi lazım. Selçuklu Belediyesinin çalışmalarına çok vakıf değilim ama Kelebekler Bahçesi, Ecdat Parkı, Japon Parkı buralara gittim ve çok beğendim. Selçuklu’ya teşekkür ederiz” diye konuştu.

meltem-yener.jpg

 

“10 KİŞİYE SORDUM 10’U DA BURAYI ÖNERDİ”

Tavsiye üzerine Sille’ye geldiğini açıklayan Bahadır Yener, ”Burası doğayla iç içe bir yer. Ben tavsiye ile buraya geldim. Bursa’dan gelen misafirlerimiz vardı, onlarla birlikte geldik. Konya’da 10 kişiye falan sordum. 10 kişi de burayı önerdi. Mutlaka Sille’ye gidin dediler ve geldik çok da memnun kaldık. Bence burayı görmeyen mutlaka görsün. Biz çok eğlenceli zaman geçirdik. Tekne turu olsun diğer etkinlikler olsun süperdi. Buraya gelip dolu dolu zaman geçirmek mümkündür. Manzarası da harika ve bol bol fotoğraf çekildik. Konya’da deniz yok ama tekne turu zevkini Sille’de yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

bahadir-yener.jpg

ek-fotograflar-2-001.jpg

ekipman.jpg

SÜMEYRA KENESARI - HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ